23948sdkhjf

Dong Energy klar med tilskud til boligejere

En ny aftale mellem Dong Energy og VVS-grossisten Brødrene Dahl sikrer boligejere tilskud, hvis de erstatter deres eksisterende opvarmning med en varmepumpe eller et pillefyr.
Dong Energy og Brødrene Dahl har netop lanceret en fælles indsats for at nedbringe danskernes CO2-forbrug. Boligejere kan således få et tilskud på 9.000 kr., hvis de køber en varmepumpe, og 5.000 kr. hvis valget falder på et pillefyr.

Det er Dong Energy, der står klar med tilskuddet som går direkte til boligejeren. Den eneste forudsætning er, at klimaanlægget installeres af en af Brødrene Dahls tilknyttede klimainstallatører.

-Vi håber tilskudsordningen vil få endnu flere boligejere til at skifte til enten varmepumpe eller pillefyr. Men vi vil med ordningen også gerne slå et slag for at bruge de uddannede klimainstallatører, som er rutinerede i de komplekse klimainstallationer, der jo ligger noget uden for traditionelt VVS-arbejde. Derfor har vi indgået alliancen med Brødrene Dahl, siger Tomas Lykke Nielsen, Chief Customer Officer i Dong Energy.

Nemt for installatørerne
Den nye tilskudsordning er nem for installatørerne at administrere. Tilskuddet er ens uanset, hvilken type varmepumpe eller pillefyr boligejeren vælger igennem Brødrene Dahl. Det eneste installatøren skal gøre, er at tilføje en ekstra linje på sin faktura og sende en kopi til Dong Energy via Brødrene Dahl, som administrere udbetalingen, hvorefter pengene bliver refunderet.

- Vi bakker op om alle initiativer, der skaber forretningsmuligheder for VVS-installatørerne. Vi tror på, at mange af fremtidens forretningsmuligheder for installatørerne findes på netop klimaområdet. Vi ser det derfor er som en vigtig opgave at bidrage til opgradering af branchens faglige kompetencer. Tilskudsordningen sætter forhåbentlig yderligere skub i efterspørgslen efter varmepumper og pillefyr, og dermed også efter de installatører, der har investeret i fremtiden, siger Morten Kilden Nikolajsen, kommerciel dirktør i Brødrene Dahl.

Brødrene Dahl har siden 2009 gennemført store investeringer på klimaområdet og bl.a. åbnet to klimacentre i Horsens og Næstved. Centrene er et tilbud til private boligejere, der kan komme og se de mange forskellige typer klimaløsninger i drift og få uvildig rådgivning af specialister på området. Derudover fungerer de to klimacentre som uddannelsescentre for Brødrene Dahls kunder, som ønsker at blive klimainstallatører. Over 800 installatører har taget uddannelse i Brødrene Dahls klimamoduler og en stor del af disse er gået hele vejen og har taget klimainstallatøruddannelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109