23948sdkhjf

Energinet styrker direktionen for at sikre danskernes energiforsyning

Søren Dupont Kristensen er udnævnt til COO, Chief Operating Officer, og indtræder 1. juni 2023 i Energinets direktion. Direktionen udvides dermed fra to til tre personer.

Søren er i dag Senior Vice President og direktør for Energinet Systemansvar, det datterselskab i Energinet, som tager sig af både danskernes forsyningssikkerhed for el og gas her og nu samt den langsigtede udvikling af energisystemerne og energimarkederne.

Ifølge Thomas Egebo, administrerende direktør i Energinet, er der behov for at være på forkant med de enorme forandringer, som ikke bare Danmark, men hele Europa oplever.

- Vi skal på rekordtid skabe et på mange måder helt nyt energisystem. I takt med at vi skal udfase olie, kul, naturgas, benzin og diesel, og gøre Europa fri af energi fra Rusland og andre stater, som vi ikke ønsker at være afhængig af, skal vi herhjemme mangedoble energien fra vind og sol, booste biogas, opbygge helt ny brintinfrastruktur og gøre elforbruget meget mere fleksibelt. Det er en kæmpe opgave at sikre danskernes forsyning, ikke mindst i et markant anderledes energisystem. Derfor styrker vi direktionen, så vi er stærkere rustet også i direktionen til at løse den meget komplekse og grænseoverskridende opgave, vi er godt i gang med, siger Thomas Egebo. 

Fra 1. juni 2023 vil Energinets direktion bestå af administrerende direktør Thomas Egebo (CEO), finansdirektør Torben Thyregod (CFO) og driftsdirektør Søren Dupont Kristensen (COO).

Siden 2003

Søren Dupont Kristensen er 46 år, økonom og har arbejdet i Energinet og forgængerne til Energinet siden 2003. Han har senest som direktør for Systemansvar stået i spidsen for en fusion af Energinets Elsystemansvar og Gassystemansvar til en fælles integreret organisation. 

Foruden sit virke i Systemansvar har Søren i en årrække været en del af Energinets tværgående koncernledelse, ligesom han gennem årene har repræsenteret Energinet i mange eksterne sammenhænge, herunder forskellige bestyrelser.

I de sidste 4 år har han bl.a. siddet i bestyrelsen i ENTSO-E, European Network of Transmission System Operators, en europæiske sammenslutning af eltransmissionsselskaber, som rådgiver EU, implementerer EU-lovgivning på energiområdet og foretager fælles planlægningsanalyser for det europæiske elsystem. Søren har tidligere været Energinets bestyrelsesrepræsentant i elbørsen Nord Pool ASA i Norge og TSO serviceselskabet JAO SA i Luxembourg.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at tage fat på den nye opgave som COO, hvor jeg kan bidrage på tværs af Energinet til at sætte vores organisation i stand til at lykkes med den ambitiøse strategi ”Energi til tiden”, som vi lancerede sidste år. Jeg kan ikke forestille mig et mere spændende sted at arbejde netop nu end i Energinet. Vi har en central rolle i en historisk omstilling af vores energiforsyning, hvor der er store forventninger til os fra samfundet. Vi skal sikre, at vores energiforsyning kan baseres på vedvarende energi samtidig med at forsyningssikkerheden forbliver høj og omkostningerne er til at betale for borgere og virksomheder. Det er en både sjov, vigtig og meningsfuld opgave, siger Søren Dupont Kristensen om sin nye rolle i Energinet.

Der er igangsat en proces med henblik på at finde en ny direktør for Systemansvar i Energinet.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078