23948sdkhjf

Ewii placerer stort batterisystem på Lindø

Lindø Offshore Renewables Center (LORC) lægger jord til energikoncernen Ewiis første store batterisystem. Batteriet, som er produceret af Rolls Royce, har en kapacitet på 2 megawatt og 2,2 megawatt-timer, og det skal blandt andet bruges til test for vindmølleindustrien.

Det er Ewiiss første store batteri, som er ankommet til Lindø, hvor det inden længe vil blive i stand til at levere systemydelser til Energinet.

- Med batterisystemet på Lindø kan Ewii være med til at stabilisere elnettet, fordi vi står til rådighed med systemfleksibilitet, når for eksempel vejrforhold giver udsving i nettet, siger direktør for Kommerciel Infrastruktur i Ewii, Claus Møller, i en pressemeddelelse.

Hos Lindø Offshore Renewables Center er man meget tilfredse med, at Ewii har valgt at placere batterisystemet hos LORC på Lindø, fordi det giver testcentret en unik adgang til batterikapacitet i stor størrelsesorden.

- For LORC er der tale om opstarten på et nyt forretningsben, hvor vi vil udvikle og tilbyde test- og demonstrationsydelser indenfor energilagring. Ewiis batteri er første skridt i denne nye gren af LORCs forretning. Fremadrettet kan enhver aktør få adgang til at opstille batterier hos os på Lindø – det være sig til forskning, udvikling og demonstration indenfor batteriteknologi, levetidstest, udvikling og demonstration af forretningsdannelse eller det kunne være demonstration af, hvordan batterier kan samkøres med vindmøller eller andre PtX-teknologier, siger Torben Lorentzen, der er CEO i LORC.

Tager førertrøjen

Batteriet på Lindø er første skridt i Ewiis nye satsning på batterisystemer og energilagring. Forleden offentliggjorde energikoncernen, at den samlet investerer en kvart milliard i batterilagringssystemer flere steder i landet. En investering, der vil mangedoble de megawatt og megawatt-timer, der er til rådighed på batterier i Danmark

- Nu tager vi i Ewii førertrøjen for batterier i Danmark. Der skal findes nye løsninger til håndteringen af den vedvarende energi, og her er batterilagringssystemer én måde at gøre det på. Vi har set en spændende mulighed i markedet, og den går vi efter, siger Claus Møller.

Med en kapacitet på 2 megawatt og 2,2 megawatt-timer bliver batteriet på Lindø et af de største i landet, når det bliver sat i drift omkring 1. juli.

De øvrige batterier, som Ewii etablerer, bliver dog endnu større. Fra efteråret etablerer Ewii fem batterier på 3 megawatt og 3,5 magawatt-timer forskellige steder i Trekantområdet, og på Bornholm opstiller koncernen næste år et kæmpe batterienergilagringssystem på hele 30 megawatt og 43 megawatt-timer.

Fakta

  • Ewiis batterisystem på Lindø Offshore Renewables Center har en kapacitet på 2 megawatt og 2,2 megawatt-timer.
  • Batteriet kan lagre energi svarende til 30 Teslaer.
  • Batteriet er produceret af Rolls Royce.
  • Det fylder en 40 fods container og vejer 36 ton.
  • Efter planen er det i drift fra omkring 1. juli.

Kilde: Ewii

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forsikringsselskab sætter lille robot til at holde øje med lækager og løbende toiletter
Benspænd for grønne planer: Vindmøller på havnen vigtigere end nogensinde
Ørsted-topchef kvitterer for mulig fredning af stort åben dør-projekt
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Pyrolyse-projekt skal gavne lokale landmænd
Grøn sejlads vil kræve 11 energiøer: CO2-mål er tvivlsomt uden kernekraft, siger ekspert
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078