23948sdkhjf

Aalborg CSP afleverer CO2-varmepumpanlæg til Solrød Fjernvarme

Efter en vellykket testfase, som opfyldte alle krav, har den nordjyske specialist inden for vedvarende energi, Aalborg CSP, netop afleveret et skræddersyet 1,2 MW luft-til-vand CO2-varmepumpeanlæg til Solrød Fjernvarme, der nu har overtaget driften af anlægget.

De stigende energipriser har sat gang i den grønne omstilling, og hen over de seneste år har eksempelvis varmepumper for alvor vundet indpas hos især de danske fjernvarmeværker. Den bølge er Solrød Fjernvarme, som leverer varme til forbrugerne i Solrød, Havdrup og omegn, nu med på.

Anlægget blev afleveret ultimo februar og er efter en vellykket testfase, som opfyldte alle krav og viste en højere COP end lovet, overdraget til Solrød Fjernvarme, som ved overdragelsen fuldt ud overtager driften af anlægget.

Ordren til Solrød Fjernvarme er en totalentreprise bestående af en 1,2 MW CO2 varmepumpe, udvidelse af eksisterende teknikbygning samt integration med det eksisterende anlæg. Varmepumpeanlægget, som er specifikt tilpasset Solrød Fjernvarmes energibehov, anvender udeluft som varmekilde til varmeproduktionen og sikrer en mere fleksibel energiforsyning.

Solrød Fjernvarme har foruden en bæredygtig varmeløsning også valgt et bæredygtigt og klimavenligt kølemiddel til deres varmepumpeløsning. Det nye varmepumpeanlæg benytter således CO2 som kølemiddel.

Nogle af de kølemidler, der anvendes i dag, er såkaldte HFC'er eller HFO'er, der, når de nedbrydes, omdannes til PFAS. Disse fluorholdige drivhusgasser er problematiske for miljøet, da de bidrager til den globale opvarmning, samt er potentielt skadelige for mennesker, fordi de mistænkes for at føre til en lang række forskellige sygdomme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047