23948sdkhjf

Ørsteds overskud falder efter mindre indtjening hos kraftværker

Overskud og omsætning faldt en del i Ørsted i første kvartal. Selskabet fastholder dog forventninger til året

Både omsætning og overskuddet dykkede hos energiselskabet Ørsted fra årets start.

Ørsted leverer således et nettoresultat for første kvartal på 3,2 milliarder kroner mod 5,7 milliarder kroner i samme kvartal sidste år.

Det viser selskabets kvartalsregnskab, som er offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen faldt fra 33,8 milliarder kroner sidste år til 29,4 milliarder kroner i første kvartal dette år.

Det er blandt andet Ørsteds afdeling for bioenergi, som har oplevet et markant fald. Her faldt driftsoverskuddet til 517 millioner kroner fra cirka 2,5 milliarder kroner i første kvartal.

Afdelingen, der omfatter blandt andet kraftvarmeværker og naturgasproduktion, havde sidste år gavn af høje elpriser og langt højere indtjening end normalt.

Selskabet som helhed fastholder dog på baggrund af første kvartal sine forventninger til året om et driftsresultat på mellem 20 og 23 milliarder kroner.

Ørsted melder, at der var fint gang i havvindforretningen fra årets start, og at det er den del af forretningen, som især skal drive selskabet fremad.

- Vi er glade for resultatet i første kvartal 2023, hvor indtjeningen fra vores havvindmølleparker er tilbage på sporet som drivkraften bag vores driftsresultat, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Omsætningen for havvinddivisionen endte på 22,1 milliarder kroner mod 19,8 milliarder kroner samme kvartal sidste år.

Driftsindtjeningen for havvind blev lidt lavere end sidste år, da den endte på 5,4 milliarder kroner, hvilket er et fald på ni procent. Men det var bedre, end analytikerne havde forventet.

Ørsted, der har den danske stat som majoritetsejer, arbejder med forskellige områder.

Ud over at selskabet udvikler, opfører og driver blandt andet hav- og landvindmølleparker, leverer Ørsted energiprodukter til sine kunder.

Ørsted hed tidligere Dong Energy, men skiftede navn i 2017.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125