23948sdkhjf

Her er de nominerede til Green Power Prisen

Juryens bedømmelser vægter modige beslutninger, fokus på morgendagens behov og elektrificering af det danske samfund

Hvert år fremhæver Green Power Prisen indsatser, der sætter skub i denne grønne omstilling - og i år gives prisen til en aktør, som er med til at skabe grønne løsninger ved at elektrificere Danmark.'

Det oplyser Green Power Denmark i en pressemeddelelse til ritzau, hvor de også løfter sløret for de nominerede til prisen.

De tre nominerede er DOT, GreenLab Skive og HySynergy.

- Med Green Power Prisen ønsker vi at fremhæve dem, der har tør træffe modige beslutninger, som kan bidrage til elektrificering af morgendagens energisystem. Det er DOT, GreenLab Skive og HySynergy er pragteksemplarer på, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark og uddyber:

- De tre nominerede viser en stærk systemtænkning og en skalerbarhed, der i den grad er nødvendig for morgendagens energisystem.

I juryens bedømmelser vægter modige beslutninger, fokus på morgendagens behov og elektrificering af det danske samfund. 

Vinderen af Green Power Prisen offentliggøres 1. juni på Green Power Denmarks Topmøde 2023.

De tre nominerede

DOT A/S

DOT er nomineret for at stille deres produktionsapparat, en zinkgryde, til rådighed for forbrugsfleksibilitet i elnettet. I perioder, hvor Danmark har mindre elektricitet til rådighed, kan DOT nedjustere deres elforbrug for at skabe mere plads i elnettet. DOT er den første produktionsvirksomhed som er opkoblet på Flex Platformen og har eksperimenteret med at tilbyde forbrugsfleksibilitet i kernen af deres produktion. De viser vejen for andre produktionsvirksomheder, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling i en fremtid med mere fluktuerende energi og øget behov for forbrugerfleksibilitet.

GreenLab Skive

GreenLab Skive er nomineret til Green Power Prisen for at skabe en industripark, hvor industriproduktion og energisystemer sammentænkes. De har nedbrudt "energisiloer" og vist, hvordan produktion og energiinfrastruktur kan kobles sammen på en innovativ og grøn måde. GreenLab Skive har fokus på morgendagens behov og er et vigtigt testsite for nye teknologier og udviklingen af grøn brint. GreenLab Skive viser, hvordan en industripark kan være en vigtig brik i den grønne omstilling og bidrage til morgendagens energisystem.

HySynergy

HySynergy er nomineret for deres innovative projekt med at etablere Europas største brintfabrik med en forventet daglig produktion på 8 ton i første halvdel af 2023. Projektet understøtter elektrificering gennem elektrolyseanlæg og flydende brændstoffer i sektorer, hvor elektrificering ikke er umiddelbart mulig. Beslutningen om at etablere projektet har krævet mod og fremsynethed. Med Power-to-X-projektet gør HySynergy det muligt at omdanne vedvarende energi fra sol og vind til grøn brint. Dette baner vej for, at Danmark kan blive et foregangsland i udviklingen af fremtidens grønne brændstoffer.

Juryen for Green Power Prisen består af

  • Jesper Hjulmand, bestyrelsesformand, Green Power Denmark
  • Rasmus Horn Langhoff (S), formand for klima-, energi-, og forsyningsudvalget
  • Kathrine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi og leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet
  • Mette Louise Kaagaard, administrerende direktør, Microsoft Danmark
  • Christine Ravn Lund, forkvinde, DUF
  • Kristian Jensen, administrerende direktør, Green Power Denmark
  • Lea Bigom Wichmand, medarbejderrepræsentant, Green Power Denmark
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Input fra testanlæg skal optimere vertikale solcellepaneler
Energistyrelsen vil invitere til markedsdialog om nye udbudsrammer
Energiø Bornholm sikret med historisk aftale om 9 GW ny dansk havvind
Teleselskaber skal aftage strøm fra ny solcellepark
Hver syvende gaskunde har sagt endeligt farvel
Næste generations elektrolyseanlæg skal være grønnere
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095