23948sdkhjf

Milliardoverskud trods "ekstraordinært udfordrende" år

NRGi har netop offentliggjort sit regnskab

Mens energikoncernen NRGi's forretning inden for landets grænser havde svære vilkår, blev der tjent store penge på international energihandel i 2022.

Det har bidraget til et ekstraordinært resultat på 3,1 milliarder kroner. Et resultat, der i al væsentlighed kan henføres til ejerandelen i Energi Danmark, skriver NRGi i en pressemeddelelse.

Energi Danmark landede samlet set et gigant-overskud på 8,8 milliarder kroner.

NRGi lover, at det ekstraordinære resultat kommer selskabets 230.000 andelshavere til gode - blandt andet via 20 procents rabat på tariffer og abonnement svarende til 80 millioner kroner.

- Som forbrugerejet andelsselskab arbejder vi for at skabe værdi for vores andelshavere og for samfundet generelt. Der er ingen tvivl om, at 2022 var et år, hvor de høje energipriser og inflationen kunne mærkes overalt. Det kunne man i erhvervslivet, men ikke mindst i de danske hjem. Så jeg er naturligvis glad for, at vi i år kan give endnu mere tilbage til dem, siger Jacob Vittrup, adm. direktør i NRGi.

Usædvanligt år

Bortset fra den store succes på det internationale marked for energi, ser direktøren tilbage på et "ekstraordinært udfordrende år".

Høj inflation og stigende markedsrenter påvirkede kundernes adfærd og dermed også resultaterne i NRGi's forretningsaktiviteter.

- Som selskab er vi påvirket af det, der sker omkring os. Og det har været et helt usædvanligt år, der har påvirket resultatet af alle vores forretningsaktiviteter. Vores netselskab Konstant Net blev ramt af højere udgifter til afdækning af nettab, siger Jacob Vittrup.

- De volatile elpriser fik både private forbrugere og erhvervskunder til at reducere deres elforbrug, samtidig med at de i stigende grad skiftede fra en fastprisaftale til en variabel prisaftale på tidspunkter, hvor volumen til vores fastprisprodukter allerede var erhvervet og afdækket. På den måde påvirkede forbrugernes adfærd indtjeningen i vores elhandelsforretning negativt, tilføjer direktøren.

Den høje inflation og de generelle forsyningsproblemer påvirkede desuden selskabets aktiviteter inden for elinstallation og eltekniske løsninger, lyder det i pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.582