23948sdkhjf

Fint overskud hos Seas-NVE

Seas-NVE kom ud af regnskabsåret 2012 med et positivt resultat på 291 millioner kroner - dog ligger det 60 mio. kr. under rekordresultatet for 2011.
Konkurrencen om elkunderne blev intensiveret sidste år, hvor syv procent af danskerne skiftede selskab, hvilket gjorde 2012 til det år, hvor flest danskere endnu har udskiftet deres elleverandør. Seas-NVE mærkede også konkurrencen, men oplevede en nettotilgang på 25.000 nye kunder.

- Konkurrencen på elmarkedet er sund for selskaberne og vil på sigt give forbrugerne bedre services og nye innovative elprodukter. Derfor er Seas-NVE naturligvis tilhænger af den øgede konkurrence, eftersom det er til gavn for andelshaverne, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand, Seas-NVE.

Fremgang for fibernettet
Seas-NVE stod sammen med de andre elselskaber bag startskuddet til konkurrencen på bredbåndsmarkedet. I 2012 kunne Seas-NVE markere tiåret for tilslutningen af den første kunde på fibernettet. Siden er konkurrencen intensiveret, hvilket har medført, at priserne på bredbånd er faldet med en faktor 10. Seas-NVE oplever en markant stigende interesse for fibernettet, og ved regnskabsårets afslutning havde SEAS-NVE mere end 44.000 bredbåndskunder.

- Seas-NVE er en aktiv medspiller i udviklingen af regionen, og vores fibernet har passeret knap 100.000 husstande i vores region. Den positive interesse for fibernettet inspirerer os meget, og vi overvejer nu, hvordan vi skal skrue op for aktivitetsniveauet på bredbåndsområdet, siger Jesper Hjulmand.

Seas-NVE mærkede også den stigende interesse for el og bredbånd i selskabets to kundecentre for henholdsvis el og fiber, der sidste år fik mere end 330.000 opkald. For en andelsejet virksomhed er det altid en balancegang mellem på den ene side at servicere andelshaverne og på den anden side at passe på udgifterne til den selvsamme service.

Nye tider
Seas-NVE kunne sidste år klippe snoren til et af de største demonstrationsprojekter indenfor fremtidens elnet, hvor den nye teknologi skal prøves af i virkeligheden de næste tre år. Smart City Kalundborg hedder projektet, der har et budget på 100 millioner kroner og som er delvist støttet af EUDP, som hører under Energistyrelsen. Projektet skal fremme ny klimavenlig energiteknologi og er et af de hidtil mest ambitiøse projekter indenfor Smart Grid – fremtidens elnet.

I 2012 solgte Seas-NVE og de andre elnetselskaber deres 132-150 kV net til Energinet.dk, der er ejet af staten. Energinet.dk forventer at kunne effektivisere driften af disse net ved en sammenlægning, samtidig med at Seas-NVE kan fokusere på det såkaldte distributionsnet, der hver dag leverer el til andelshaverne. Sidste år var forsyningssikkerheden oppe på mere end 99,99 procent, hvilket betyder, at andelshaverne stort set altid har strøm i kontakten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078