23948sdkhjf

400 anlæg til fynsk forsyningsselskab

Vores Elnet, der forsyner det meste af Fyn med strøm, har indgået en rammeaftale med power-management virksomheden Eaton. 

Det betyder, at Vores Elnets mange teknikhuse rundt om på Fyn får fuldt automatiseret SF6-frit koblingsudstyr leveret af Eaton hen over de næste fire år. I alt drejer det sig om levering af 400 koblingsanlæg.

Den nye rammeaftale skal understøtte forsyningsselskabets automatisering af driften og skære yderligere ned på andelen af SF6-holdigt koblingsudstyr. 

- Vi vil gerne bidrage til, at Danmark når målsætningen om at reducere vores drivhusgasudledning med 70 procent i 2030. Grønne, langsigtede projekter, som fx at investere i SF6-frit koblingsudstyr, er et vigtigt bidrag, siger Mikael Sivertsen, der er teknisk direktør i Vores Elnet.

Det er dog ikke kun klimaet, der har gavn af den nye aftale.

Anlæggenes tekniske løsning sikrer hurtige oppetider i tilfælde af strømafbrydelser eller nedbrud på elnettet, hvilket er nødvendigt, da flere tilkoblinger og den fremtidige udbygning af elnettet til vedvarende energi betyder, at der kan opstå flere nedbrud og udfald. 

Samtidig stiller rammeaftalen mellem parterne krav om fuldt automatiserede og integrerede anlæg, der gør det muligt at overvåge i realtid. 

- Det her er en af de mest opløftende opdateringer af det danske elnet, jeg kender til. Og det er en virkelig god nyhed for vores klima. For vi kommer hurtigt til at glemme de grønne ambitioner, når det gælder mindre komponenter såsom mellemspændingsanlæg. Og det er en skam, for der er tale om en ofte lavthængende frugt med stor gevinst for både klimaet og økonomien, siger Henrik Wilhøft, Project Sales Engineer hos Eaton Danmark.

Aftalen mellem Eaton og Vores Elnet trådte i kraft 1. januar 2023. Som en del af aftalen skal Eaton levere 100 SF6-fri koblingsanlæg årligt hen over de næste fire år med mulighed for at forlænge aftalen op til 10 år.

Se nøgletal for:
Læs mere om: koblingsanlæg
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688