23948sdkhjf

Fabrik vil være selvforsynende med solceller, men kommunen tøver

Karup Kartoffelmelfabrik har store solcelleplaner. Kommunen efterspørger dog større mulighed for lokalt medejerskab

En solcellepark på 130 hektar lige nordvest for bygrænsen, der leverer strøm direkte til Karup Kartoffelmelfabrik og også forsyner det almindelige elnet.

Sådan lyder planen, men Viborg Kommune tøver med at give grønt lys for projektet, som kartoffelmelfabrikken vil etablere sammen med Eurowind Energy og European Energy.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ansøgningen om anlægget var forleden på dagsordenen i klima- og miljøudvalget, men her besluttede man at udsætte behandlingen.

Problemet er, at "projektets omfang og nærhed til Karup by vurderes at kræve et yderligere fokus på lokal forankring" lyder det fra udvalget.

- Andre steder udbyder man jo ofte 40 procent. Ganske vist medregner man i forhold til det lokale medejerskab de 45 procent, som kartoffelmelfabrikken skal have. Men kartoffelavlerne her er jo langt fra alle lokale, siger udvalgets formand Eva Pinnerup (S) til mediet.

Oplægget fra udvalget er derfor, at den kommunale forvaltning skal drøfte sagen med Eurowind Energy og kartoffelmelfabrikken, før man kan komme videre.

Karup Kartoffelmelfabrik er allerede medejer af en 280 hektar stor solcellepark, der er på vej sydøst for Karup. Her er fabrikkens ejerandel dog langt mindre end i den nye park.

Hvis det nye solcelleprojekt bliver en realitet, forventes det at komme til at levere mere strøm end kartoffelmelfabrikken selv kan bruge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095