23948sdkhjf

Brancheforening vil presse el-svindlere ud

Green Power Denmark opfordrer til, at elhandlere, der systematisk snyder forbrugerne skal have karantæne

Hvis et selskab bliver politianmeldt af Forbrugerombudsmanden fro at have vildledt forbrugere, skal Energinet kunne give dem karantæne fra at tilmelde nye kunder.

Sådan lyder brancheorganisationen Green Power Denmarks bud på en løsning på at komme problemer med snyd i detailmarkedet for el til livs.

– Vi vil ikke have virksomheder i branchen, der bevidst og systematisk bondefanger kunder med vildledende salgstaler. Det er fuldstændig uacceptabelt. Derfor foreslår vi kort og kontant, at man udelukker den slags virksomheder. På den måde får vi presset de brodne kar ud, siger viceadministrerende direktør i Green Power Denmark Jan Hylleberg i en pressemeddelelse.

– På den måde beskytter vi forbrugerne og slår hårdt ned på svindlerne. Det er ekstra vigtigt lige nu, hvor mange danskere har involveret sig mere i deres energiforbrug og ydet en stor spareindsats til glæde for både samfundet og dem selv, tilføjer han.

Forslaget kommer i kølvandet på, at erhvervsminister Morten Bødskov (S) i denne uge har fremlagt et lovforslag til en stramning af markedsføringsloven, der betyder at grove og systematiske overtrædelser fremover vil kunne straffes med fængsel og ikke kun bøder som hidtil.

I 2021 var der cirka 800 klager til Forbrugerombudsmanden vedrørende ulovlig markedsføring blandt danske elhandlere, skriver Green Power Denmark. Heraf blev der foretaget ni politianmeldelser.

Se nøgletal for:
Læs mere om: svindel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625