23948sdkhjf

Begejstrede landmænd: Solceller slår alle afgrøder

Ansøgninger om etablering af solcelleanlæg giver travlhed i mange kommuner

Landbruget har for alvor fået øjnene op for solceller, og adskillige kommuner har travlt med at behandle ansøgninger om etablering af solcelleparker.

Således skriver DR, at Hjørring og Jammerbugt Kommune hver har modtaget ansøgninger på over 3000 hektar solceller.

- Solcellerne slår alle vores kendte afgrøder for nuværende. Det udbytte, man kan få på en hektar med solceller, er der ikke nogen afgrøder, der kan konkurrere med set over flere år. Det er derfor, der er så stor interesse, siger Søren Greve Olesen, der er chefkonsulent i planterådgivning hos LandboNord, til DR.

Chefkonsulenten vurderer, at samtlige danske landmænd - med øje for både den grønne omstilling og muligheden for at gøre en god forretning - har taget et ekstra kig på deres marker for at se, om noget af arealet ville egne sig til solceller.

I Brønderslev Kommune glæder borgmester Michael Klitgaard sig over landmændenes interesse. Han peger dog på, at mulighederne for at etablere vedvarende energi kan gøres endnu bedre, hvis man får gjort op med en langsommelig planlægningsfase, får gjort det lettere at få koblet solcelleanlæggene på elnettet og bygget de nødvendige transformatorstationer.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079