23948sdkhjf

Ørsted med i 100 MW flydende havvind-projekt

”Salamander”, som et joint venture mellem Ørsted, Simply Blue Group og Subsea7, har fået tilbudt et område til flydende havvind ud for kysten i Skotland.

Det 100 MW store Salamander-projekt, der skal ligge 35 km ud for Peterhead på Skotlands østkyst, skal give landet og dets forsyningskæde mulighed for at levere flydende havvind, inden den store ScotWind-udbygning går i gang. ScotWind er en udbygning af vindmøllekapaciteten på op til 27,6 GW.

I løbet af de næste ti år skal der efter planen installeres adskillige gigawatt flydende havvind i Skotland og Storbritannien, og Salamander bliver et vigtigt skridt på vejen mod at sikre, at de lokale forsyningskæder er klar og kan udnytte denne mulighed fuldt ud.

Salamander-projektet vil gøre brug af en række innovative teknologier i kommerciel skala, så disse er klar til udrulning i industriel skala, som der bliver behov for på ScotWind-projekterne. Disse teknologier er afgørende for at sikre, at flydende havvindenergi bliver leveret, at prisen er fornuftig, og at den tilfører værdi til den lokale industri og lokale virksomheder.

Ørsted og projektpartnere er blevet tildelt opførelsesretten i den såkaldte INTOG-leaingrunde (Innovation and Targeted Oil and Gas)

Huw Bell, projektdirektør for Salamander-projektet, siger:

- INTOG giver os mulighed for at komme videre med projektet, som får stor betydning for, hvordan branchen kommer til at levere flydende havvind i fremtiden og vil hjælpe den skotske forsyningskæde med at blive klar til at levere på det lokale og internationale marked. Vi forventer, at vi med vores tilgang til flydende havvind kan understøtte sektoren i at reducere omkostningerne på samme måde, som bundfast havvind har gjort i løbet af de seneste ti år. Ved at reducere teknologirisikoen ved flydende havvind til fremtidige kommercielle projekter kan Skotland drage mest mulig økonomisk fordel af landets store havvindressourcer og skabe langsigtede, lokale arbejdspladser.

Der foretages i øjeblikket miljøvurdering (VVM) af Salamander-projektet. Projektteamet har indsendt VVM-rapport til ”Marine Scotland” og ”Aberdeenshire Council”, der nu har sendt den videre til høring. Projektet har indgået en nettilslutningsaftale med National Grid, så projektet kan leveres inden udgangen af 2030 og bidrage til Storbritanniens mål om at have 5 GW flydende havvind.

Gabriel Davies, der står i spidsen for Ørsteds program for flydende havvind, udtaler:

- Salamander er et springbræt til at fremme og støtte innovative, vedvarende forsyningskæder i Skotland, så de på bedst mulig vis kan understøtte mulighederne for udbygning af vedvarende energi i hele verden. Flydende havvind er på vej mod en industrialisering, og i den forbindelse vil Salamander komme til at spille en afgørende rolle i at reducere omkostninger og fremskynde teknologiens kommercielle udbredelse i fuld skala.

Duncan Clark, landechef for Storbritannien og Irland i Ørsted, tilføjer:

- Denne aftale kommer et år efter, at vi sikrede os Stromar-projektet, et 1 GW stort område til flydende havvind, i ScotWind-udbuddet og markerer dermed endnu en vigtig milepæl i vores globale strategi for flydende havvind. Salamander udgør sammen med Stromar-projektet en portefølje af komplementære udviklingsprojekter for flydende havvind i Skotland.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rejsegilde i Biofos: Tættere på mere biogas og renere spildevand
2022 er en saga blot: Nye døre har åbnet sig for Dall Energy
Energinet har 100 store udbygnings- og investeringsprojekter på vej
Ørsted indgår partnerskab om irsk havvindaftale
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.546