23948sdkhjf

Udslip fra pyrolyseanlæg vækker harme

Beboerne i området tager det ikke for gode varer, at udslippet af røggas skulle være uskadeligt

Virksomheden Green Energy Circle, der omdanner bildæk til granulat, har fået sine naboer i Egebjerg i Odsherred op i det røde felt.

Det skriver SjællandskeNyheder.

Byens beboere tager det nemlig ikke for gode varer, at et udslip af røggas fra virksomhedens pyrolyseanlæg i februar ikke skulle være sundhedsskadeligt. Gasudslippet skete i forbindelse med en testkørsel af anlægget og medførte lugtgener i området, der da også fik kommunen til at give virksomheden et standsningspåbud.

Mediet skriver, at udslippet medførte en stank af rådne æg, der gjorde beboerne både utrygge og utilpasse. Derfor vækker det blandt andet harme, at den lokale skole lod eleverne lege ud den efterfølgende dag, hvor stanken stadig omgav byen, med meddelelsen om, at Odsherred Brandvæsen havde meldt ud, at der ikke var nogen grund til evakuering eller andre sikkerhedsforanstaltninger.

– Da de sendte den besked, havde der i hvert fald ingen været og tjekke noget. Det chokerer mig virkelig. Det stank jo i hele byen, og man blev dårlig af at være ude i det, siger Rikke Pollmann, der har en søn i tredje klasse til SjællandskeNyheder.

Mediet beretter desuden om, at mange er blevet ramt af hovedpine, kvalme og svimmelhed i kølvandet på udslippet, selvom Green Energy Circle havde forsikret om, at lugten var lige så uskadelig som når landmænd kører gylle ud.

Se nøgletal for:
Læs mere om: forurening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562