23948sdkhjf

Borgermøde i Rønne: En energiø for hele Bornholm

Bornholms kommende energiø skal komme hele øen i Østersøen til gode. Det mener borgmester Jacob Trøst (K), som nu indkalder alle interesserede til borgermøde i Rønne om energiøen fredag den 30. marts.  

Der rejser sig mange spørgsmål på Bornholm i forbindelse med planerne for den kommende energiø. 

Nogle af de ting, som står åbne, er, hvad et af Danmarkshistoriens allerstørste anlægsprojekter kommer til at betyde for øens samfund, befolkning og erhvervsliv. Netop derfor den overordnede dagsordenen for borgermødet, som afholdes i Søndermarkshallen fredag aften.  

– Jeg er overbevist om, at vi med energiøen vil kunne udvikle vores erhvervsliv, tiltrække nye tilflyttere og gæster, etablere nye uddannelser og lærlingepladser og være med til at sikre, at der bliver skabt bæredygtige anlæg, der belaster vores miljø mindst muligt, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Jacob Trøst ser også muligheder for, at øens havne kan fungere som servicehavne, og at energiøen kan betyde flere permanente boliger, som øen mangler.   

På programmet for er blandt andet borgmesterens energiø-vision - om at projektet være med til at gøre Bornholm til et bæredygtigt samfund. 

Erfaringer fra Midtjylland 

Formand for kommunens natur-, miljø- og planudvalg, Helle Munk Ravnborg (Ø), vil redegøre for energiøen i forhold til Bornholms Regionskommunes planstrategi, mens formand for erhvervs-, bolig- og beskæftigelsesudvalget, Linda Kofoed Persson (DF) redegør for energiøens påvirkning af kommunens erhvervs- og boligudviklingspolitik. 

Borgermødet byder også på inspiration udefra, idet Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, er inviteret til at fortælle om kommunens arbejde med det gigantiske energiparkprojekt, Megaton – og perspektiverne i projektet for områdets udvikling. 

Søren Møller Christensen, konstitueret direktør i partnerskabet og den erhvervsdrivende fond Baltic Energy Island redegør for energiøen som anledning til at gøre Bornholm til centrum for udvikling af grøn teknologi, innovation og erhvervsudvikling. 

I anden del af programmet åbnes der for spørgsmål fra salen til politikerne og dialog, idéer og ønsker fra borgerne. 

Programmet for borgermødet kan hentes her.

Artiklen er en del af temaet Energiøerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125