23948sdkhjf

Amagerværket jubler over anerkendelse

Endnu en pris for spektakulær lyssætning kan lande hos Amagerværkets Blok 4

Amagerværkets Blok 4 har allerede vundet flere designpriser, og nu kan endnu en være på vej. Det skriver Hofor i en pressemeddelelse.

Torsdag 23. marts afgøres det nemlig, hvem der vinder Den Danske Lyspris, som uddeles af Dansk Center for Lys.

Belysningen af Amagerværket er sammen med tre andre projekter nomineret til prisen.

Det spektakulære lys er udviklet af Gottlieb Paludan Architects i samarbejde med lysdesignerne fra Speirs Major i London. 

Hvis prisen lander hos Amagerværket, vil det som sagt i være første gang, man modtager en pris.

Jens Stein, der er chef for Amagerværket, understreger, at Hofor er meget stolt af de mange udmærkelser og priser. 

- De understreger, at vi gjorde det rigtige ved at vælge et arkitektfirma, der havde en klar plan for, hvordan bygningens design kunne formidle historien om den grønne omstilling, som værket repræsenterer. Altså, hvordan det, der sker indeni bygningen, afspejles på facaden og i belysningen af den, siger han.

Mette Lyng Hansen, CEO i Gottlieb Paludan Architects, siger, at de mange priser er en kærkommen anerkendelse af, at den forsyningsmæssige infrastruktur er en integreret del af vores hverdag: 

- I takt med at byerne vokser, kommer vi alle sammen tættere på de tekniske anlæg, som typisk har været placeret i byernes udkant. Det betyder, at der er større opmærksomhed om udformningen af anlæggene, og Hofors ambitioner for arkitekturen i forbindelse med Amagerværkets udbygning er et godt eksempel på dette, lyder det i pressemeddelelsen.

Tidligere priser til Amagerværket

International lysdesignerpris

Lysdesignet på Blok 4 var blandt 11 projekter, som blev tildelt en "Award of Merit" af International Association of Lighting Designers. Der indkom over 200 projekter fra hele kloden til IALD Awards 2022, som i fire årtier har uddelt den yderst prestigebetonede pris, der blandt lysdesignere betragtes som den mest betydningsfulde pris af alle.

Førstepræmie i International Design Award

Facadebelysningen fik desuden førstepræmie i kategorien Lighting Design ved FX International Interior Design Awards i 2022. Prisen uddeles af det britiske tidsskrift FX Magazine og tildeles det bedste britiske og internationale design inden for produkter og projekter. Prisen anerkendes af det britiske Design Council som den førende pris indenfor "contract interior design industry".

Vandt prestigefyldt pris i Tyskland

I februar 2023 For nylig vandt byggeriet "guld" i German Design Award 2022. Bag uddelingen står Det Tyske Designråd. Udmærkelsen er en af de mest prestigefyldte internationale priser inden for designbranchen. "Guld" er den højeste udmærkelse, der tildeles for fremragende, omfattende og innovativt designarbejde.

Andenplads [d]arc award 2022

Belysningen blev desuden nummer to i 2022-versionen af [d]arc awards i kategorien "Large Structures". Det britiske lysmagasin arc gennemfører en årlig prisuddeling blandt hundreder af internationale projekter fordelt på seks kategorier. Det er lysdesign-branchen selv, der udpeger vinderne ved en online-afstemning, hvor kun uafhængige, praktiserende lysdesignere kan deltage.

Finalist i World Architecture Festival

Endelig var Blok 4 i 2022 en af 10 finalister i kategorien "Production, Energy & Recycling" ved World Architecture Festival (WAF). Projektet blev præsenteret i Lissabon til den årlige festival og live-prisuddelingskonkurrence, der er dedikeret til at fejre og dele arkitektonisk ekspertise fra hele verden.

Hofor

Se nøgletal for:
Læs mere om: design lys pris
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Eaton leverer 100 anlæg til Islands største forsyningselskab
Stiesdal får styr på gnistdetektering og brandslukning i Danmarks største pyrolyseanlæg
Green Power Denmark om lukning af åben dør-projekter: Kæmpe svigt af regeringen
Tre ud af 27 åben dør-projekter fortsætter - resten lukkes
Brintbranchen: Havplan skæmmes af lukning af åben dør
DI: Når døren lukkes, skal regeringen åbne for nye grønne løsninger
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5