23948sdkhjf

Siemens Gamesa vil gentænke leverandørkæderne

Først coronakrisen og siden krigen i Ukraine har forandret verden, og globalisering er atter kommet på dagsordenen. Mange virksomheder har nemlig været for afhængige af enkelte og fjerntliggende leverandører. Det skriver Jyllands-Posten.

En af de virksomheder, der nu forsøger at nytænke deres supply chain, er Siemens Gamesa. Her har head of sustainabilty, Maximilian Schnippering, været i gang med et pilotprojekt, hvor hele vindmølleproducentens leverandørnetværk skal kortlægges. Ikke blot de 20.000 direkte leverandører, men også op mod 400.000 underleverandører, for at finde ud af, hvor de sourcer råvarer og komponenter.

- Når vi ved, hvem der smelter, hvem der raffinerer, hvem der separerer, hvem der udvinder, så ved vi rent faktisk også, hvor råvarerne kommer fra. Vi kan bruge den gennemsigtighed til at identificere flaskehalse, siger Maximilian Schnippering til Jyllands-Posten.

Hele målet er at afløse en global supply chain med en regional. Maximilian Schnippering vil dele verden op i tre klynger: Europa & Afrika, Asien & Stillehavet, samt Nord- og Sydamerika. Planen er, at Siemens Gamesas fabrikker i hver af de tre klynger inden årtiets udgang skal skaffe 80 procent af råmaterialerne og komponenterne inden for klyngen. Med andre ord skal det være slut med at have enkeltleverandører, der leverer til fabrikkerne i hele verden.

Et godt eksempel er magneter, som er helt vitale for, at vindmøllerne kan fungere. Der findes kun en god håndfuld producenter, og ingen af dem ligger i Europa, men hovedsageligt i Kina. Magneterne indeholder tillige sjældne jordarter, hvor kineserne også er førende inden for både udvinding og forarbejdning. Dermed er Siemens Gamesa afhængige af få leverandører på et politisk omdiskuteret marked.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562