23948sdkhjf

Spica Technology har retrofittet to vindmølleparker i Tyskland

| Medlemsnyhed | Indrykket af Spica Technology ApS

Spica Technology kan nu bryste sig med en unik Europæisk rekord. Virksomheden har som den første installeret retrofit og komplet SCADA overvågning til samtlige møller i to vindmølleparker i Tyskland – inden for det sidste halve år!

Der er run på i det danske virksomhed. Ikke mindst sidste år, der kulminerede i ombygning af hele to vindmølleparker – med retrofit og SCADA system, der muliggør overvågning af alle møller i parken samtidig. Projekterne har krævet en del forberedelse. Forberedelsen, der har været så grundig, at det kunne lade sig gøre at gennemføre begge projekter på rekord tid.

To tyske vindmølleparker med ”plug-and-play” kontrol system fra Spica

Konkret er der tale om to omfattende projekter – en vindmøllepark i Nauen bestående af 10 vindmøller - WW 5200 – 750 kW og en vindmøllepark Giersleben med 16 vindmøller. Begge blev udstyret med retrofit fra Spica Technology og med et helt nyt ”plug-and-play” kontrolsystem, der er tilgængelig for en række aldrende turbiner. Systemet leveres med tre års garanti. 

1.Projektet Vindmølleparken i Nauen var realiseret for firmaet WPD Windmanager, der beskæftige sig med styring af vindmølleparker. I Nauen var der behov for at ombygge den originale west control styring og erstatte den med en ny Spica SCS Controller. Projekt startede op med retrofit af en testmølle tilbage i maj 2015. Resultatet blev meget tilfredsstillende og banede vejen for installering af retrofit i de resterende ni vindmøller i parken i september 2016. 

2. Retrofitting af Vindmøllepark ved Giersleben med 16 vindmøller er udført for det tyske selskab EnergieKontor AG, der udvikler og administrerer vindmølleparker i flere europæiske lande. Her gik det endnu stærkere for sig. Efter den første kontakt blev skabt i august 2016, skrev vi under på kontrakten direkte på WindEnergy Hamburg i september. Og hele projektet var gennemført og afleveret inden for tre måneder, hvor vi har retrofittet helle vindmøllepark med i alt 16 vindmøller af typen WindWorld 750kW der blev monteret med komplet SCADA overvågning.

Når retrofitting går stærkt

Fælles for begge projekter er, at de blev startet op og gennemført på rekordtid. Det kræver en del øvelse og stor indsats i forberedelsesfasen og i hele planlægningen. Projekterne starter typisk lang tid før montørerne indfinder sig ved vindmøllerne i parken. For Spica Technology er det alfa og omega at være forberedt til den mindste detalje, da det forebygger unødvendige frustrationer hos begge parter. Derudover anvender Spica Technology en møllespecifik monteringskit, en såkaldt ”plug-and-play” monteringssæt, der er forberedt hjemmefra og til den mindste detalje til enhver mølletype.

Spica Technology tilbyder løsninger

Hos Spica Technology er vi meget opmærksomme på, ikke at aflevere et problembarn. Spica Technology sætter æren i at levere løsninger, hvor alt fungerer, når vores montører forlader vindmøllerne. Derudover følger der en fuld support til alle vores installationer. Det giver tryghed for kunderne.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Spica Technology ApS

Ørstedsvej 5
8600 Silkeborg
Danmark
Spica Technology ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078