23948sdkhjf
Del siden
Annonce

7 måder hvorpå produktionsstilstand kan reduceres

Produktionsstilstand er en af de største risici i produktionsindustrien. Om årsagen er udstyrssvigt eller mangel på råmaterialer, kan enhver form for produktionsstilstand resultere i store tab af omsætning og markedsandele.

Der er to typer nedetid: planlagt og ikke-planlagt.

Planlagt produktionsstilstand er en planlagt nedlukning af produktionsudstyr eller -processer for at udføre vedligeholdelse, inspektioner, reparationer, opgraderinger eller produktionsopsætninger. Det er afgørende at planlægge produktionsstilstand i forhold til vedligeholdelse for at holde dit udstyr i optimal tilstand og undgå uplanlagt produktionsstilstand. 
Selvom planlagt produktionsstilstand afbryder din produktionsproces, har du stadig kontrol over produktivitetsprocesser.

Ikke-planlagt produktionsstilstand opstår, når der er en uventet nedlukning eller fejl i dit produktionsudstyr eller- proces. Det får fødevarer til at fordærve, hvis de ikke er pakket ind, samt dyre forsinkelser i produktion og leveringsplaner. Når driften er ustabil, er det desuden vanskeligere at overholde miljøbestemmelser og bæredygtighedsforanstaltninger.
Dette kan resultere i en stigning i antallet af miljøhændelser.

Dermed er forebyggelse af produktionsstilstand nøglen til at sikre produktiviteten.

Følg vores syv tips til at reducere stilstand af maskinerne på din produktionslinje.

 

1. Udarbejd et system til hurtig identifikation og løsning af produktionsproblemer

Systemet skal opsamle og analysere data, der giver indblik i udstyrets samlede vedligeholdelsesbehov. Fortolkning af dataene kan hjælpe dine teams med at løse produktionsproblemer ved at udføre forebyggende vedligeholdelse.

Implementeringen af et sådant system gør det muligt at reducere den tid, der går tabt på grund af produktionsproblemer, og forhindre dyr, ikke-planlagt produktionsstilstand ved at advare medarbejderne om eventuelle fejl på udstyret.

 

2. Brug forudsigende analyser til at finde potentielle problemer før de opstår

Forudsigende analyser registrerer mønstre i maskindata i realtid, der kan føre til en fejl. Dataanalyser kan fortælle dig i god tid i forvejen, hvilke maskindele der sandsynligvis vil fejle. Det giver dig mulighed for at planlægge dine vedligeholdelsesplaner og bestille reservedele på forhånd, så stilstandstiden nedbringes, og sandsynligheden for, at problemer opstår igen, reduceres.

 

3. Implementér forebyggende vedligeholdelse

Forebyggende vedligeholdelse er en af de mest effektive metoder til minimering af ikke-planlagt produktionsstilstand. 

Du kan rutinemæssigt indhente vigtige oplysninger om dit udstyr med henblik på systematisk vedligeholdelse. Med den rette målrettede vedligeholdelse kan du reagere på forudsagte udstyrssvigt eller uheld, før de indtræffer. Ved at reducere risikoen for uventet produktionsstilstand kan dine medarbejdere fokusere på mere rentable opgaver.

 

4. Skab et system til håndtering af fejl og problemer når de opstår

Når du har et system, der registrerer og overvåger fejl, når de opstår, kan du finde årsagen til et problem på din produktionslinje. Det vil gøre dig i stand til at forstå, hvordan produktionsfejl opstår, og hvordan du forhindrer dem i at ske igen. Dette mindsker ikke-planlagt produktionsstilstand, samtidig med at produktionseffektiviteten øges.

 

5. Automatisér så mange processer som muligt for at reducere menneskelige fejl

Reducer stilstandstiden, og gør din produktionsproces mere effektiv ved at automatisere gentagne og banale opgaver, som menneskelige fejl ofte indtræffer i.

Det vil give dine medarbejdere mere tid til at fokusere på rentable opgaver og udvikle deres kompetencer, hvilket vil udmønte sig i højere overskud for din virksomhed og vise dine medarbejdere, at de er din mest værdifulde ressource.

 

6. Uddanne operatører i hvordan udstyr betjenes korrekt

At uddanne operatører i at bruge udstyret korrekt kan reducere stilstandstiden i produktionsprocessen betydeligt. Hvis operatørerne ved, hvordan de skal bruge udstyret rigtigt, er der mindre sandsynlighed for, at de standser produktionen og de kan reagere hurtigere i nødstilfælde. Korrekt uddannelse forebygger også ikke-planlagt produktionsstilsand på grund af menneskelige fejl og nedsætter risikoen for arbejdsulykker.

 

7. Brug intelligente IoT-løsninger

Er seks tips for mange? I så fald kan du brug tip 7 som en alt-i-en-løsning!

Intelligente IoT-løsninger hjælper med at reducere driftsstilstand ved at give dig et system, der hurtigt kan finde og løse produktionsproblemer (tip 1). Den registrerer og overvåger dit udstyr samt din proces med forudsigende analyser, så du kan foretage en vedligeholdelsesplan og bestille de nødvendige reservedele på forhånd (tip 2). Sensorer og dataanalyse sætter IoT i stand til løbende at følge og overvåge ydeevne- og procesoptimeringsdata fra dit udstyr. Det giver dig mulighed for at gennemføre forebyggende vedligeholdelse (tip 3) og forudsige potentielle problemer, efterhånden som de opstår (tip 4), hvilket effektivt reducerer frekvensen af planlagt eller ikke-planlagt produktionsstilstand. IoT gør det også muligt at automatisere opgaver, hvilket forkorter den tid, det tager at gennemføre dem, og i sidste ende øger produktiviteten og reducerer menneskelige fejl (tip 5). Takket være de brugervenlige værktøjer er det nemt at lære at betjene IoT. Din arbejdsstyrke vil være i stand til at benytte den optimalt på ingen tid (tip 6).

Vil du gerne optimere din proces ved at installere et IoT-system?

Busch giver dig også forebyggende vedligeholdelse ved automatisk at udsende en servicespecialist baseret på en analyse af de indsamlede data, når der er behov for det.

 

FAQs

Hvad er produktionsstilstand?

Produktionsstilstand er den tid, hvor en produktionsproces standses. Der er to typer produktionsstilstand: planlagt og ikke-planlagt.

Planlagt produktionsstilstand er en planlagt nedlukning af produktionsudstyr med henblik på udførelse af vedligeholdelse, inspektioner, reparationer og opgraderinger.

Ikke-planlagt produktionsstilstand er en uventet nedlukning eller svigt i dit produktionsudstyr eller -proces.

Hvordan beregner man nedetid i produktionen?

Brug følgende formel til at udregne omkostninger ved produktionsstilstand:

Produktionsstilstand % = (mængde af stilstand/planlagt produktionstid) * 100

Hvad er den gennemsnitlige produktionsstilstand?

Fabrikanter mister i gennemsnit 800 timer om året, eller mere end 15 timer om ugen, grundet produktionsstilstand. 

Lad os se på et almindeligt scenarie for en parmesanostfabrik:

En parmesanosteblok vejer i gennemsnit 42 kg. Den anslåede pris er 67 kr. pr. kilo, svarende til at én parmesanblok har en samlet værdi på 2814 kr. Der kan produceres tre osteblokke i minuttet, hvilket giver 506.520 kr. i timen.

Hvis parmesan-fabrikken i løbet af en uge oplevede 15 timers ikke-planlagt produktionsstilstand på grund af udstyrssvig, ville de miste 7.597.800 kr.

 

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.032