23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eksportbarometer: Styrkede valutakurser hjælper eksport til Norge og Sverige

Efter et 2023 med hårde tider for den norske og svenske kroner, har kurserne rettet sig lidt, og det giver fornyede forventninger til den danske eksport til Skandinavien.

Der er gode udsigter for eksporten til vores Skandinaviske nabolande. I hvert fald hvis man spørger et udsnit af de danske eksportører, som i den seneste Eksportbarometermåling har givet mere optimistiske meldinger for det norske og svenske marked.

Eksportbarometer, som er en kvartalsvis måling foretaget af Danish Export Association og Jyske Bank, giver et her-og-nu billede af eksporten og dens muligheder og udfordringer samt giver et bud på, hvordan det kommende kvartal vil arte sig for danske eksportører.

I årets første måling, som blev offentliggjort i begyndelsen af marts, er det samlede barometerindeks steget fra 52 til 54. Idet 50 indikerer en neutral udvikling, er der således tale om, at en forsigtig optimisme er blevet lidt større.

Zoomer man til ind på markeder, er det tydeligt, at forventningerne til Skandinavien har flyttet sig. Det kan formentlig skyldes, at kurserne på den norske og svenske krone længe har været pressede, men nu faktisk er blevet styrket igen.

SMV'er er mere optimistiske
Således er optimismen i forhold til Skandinavien steget fra 52 til 54, og ser man på virksomhedsstørrelser, er det de små og mellemstore virksomheder, der har bidraget til at løfte optimismen. 

For virksomheder med 0-9 ansatte er indekset steget fra 53 til 55. Virksomheder med 10-49 ansatte har taget noget af et hop fra indeks 48 til 53, og de største af SMV’erne med 50-249 ansatte har løftet optimismen fra 52 til 55.

Til gengæld er de største virksomheder med mere end 250 ansatte blevet lidt mindre optimistiske i forhold til Skandinavien og er dalet fra 58 til 54, hvilket stadig indikerer, at de tror på eksporten til vores norske og svenske naboer.

Vil du udforske din virksomheds potentiale i norden, så deltag på vores eksportaktiviteter:

Temamøde d. 10. april: Eksport for underleverandører i nærmarkeder

Underleverandørmesse: Dansk fællesstand på Elmia Subcontractor

Messe for vandindustrien: Dansk fællesstand på VA Mässan

Danish Export Association (Eksportforeningen)
Eksportens Hus
Lysbrohøjen 24
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35310118
P nummer: 1001732097

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032