23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vind for fuld udblæsning i Letland

Den lettiske regering har en målsætning om, at al elektricitet skal komme fra vedvarende energi i 2050, og med det nyoprettede klima- og energiministerium i spidsen vil Letland især investere i vindenergi. Det giver gode muligheder for danske virksomheder.

 Med planen om at bygge den første fælles offshore vindpark, ELWIND, der skal stå færdig i 2030, har Letland sammen med Estland taget de første skridt. Der er også skub i onshore vind, hvor Letland har åbnet op for at opstille vindturbiner i statsskove, der dækker en fjerdedel af landet. Udviklingen giver gode muligheder for, at danske virksomheders ekspertise inden for vind kan bringes i spil.

Siden 2021 har den danske ambassade i Letland i samarbejde med Energistyrelsen stået i spidsen for et tæt myndighedssamarbejde mellem Danmark og Letland. Derudover arrangerer ambassaden konferencen ”Wind Works”, der har fokus på udviklingen af vindenergi i Baltikum. Konferencen samler hvert år et stort antal vindenergieksperter, virksomheder og beslutningstagere fra Letland, Baltikum og internationalt. I videoen kan du få et indblik i den seneste Wind Works konference i april.

Vil du også udnytte muligheder på det lettiske marked? Læs mere her og tag fat i vores rådgiver Inese Leja-Raphael i Riga.

 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.031