23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frankrig kigger mod danske havvindmøller

Frankrig satser stort på havvind som led i at nå landets ambition om klimaneutralitet i 2050. Med konkrete udbud og en fransk efterspørgsel på dansk ekspertise, har eksportmulighederne for danske leverandører til branchen aldrig været større.

Den franske Nationalforsamling tog i januar 2023 første skridt hen imod en lov, der for alvor skal forenkle procedurerne og forkorte behandlingstiden på installeringen af bæredygtige energikilder, herunder havvindmølleparker. Og der er stor efterspørgsel efter ekspertise, og Frankrig kigger især mod Danmark.

Det kunne også ses i en bred række af Frankrigs største medier, herunder Le Monde, Le Figaro, L’Express, Challenges og Ouest France, der efter en pressetur til Danmark bragte forsideartikler om Danmark som grønt foregangsland.

The Trade Council's energirådgiver på den danske ambassade i Paris, Ana Elena Kelly fortæller om de danske muligheder i Frankrig:

”I Frankrig er der behov for at trykke på speederen, når det kommer til udviklingen af offshore-parker. For at realisere det franske klimamål skal der mindst 2 GW havvindmølleanlæg i udbud årligt mellem 2025 og 2035, hvilket udgør en attraktiv markedsmulighed for danske løsninger.”
 
Læs mere om mulighederne og find kontakten på vores rådgiver i Paris her.
 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.047