23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nu er sparegrisen blevet digital

En nytårsaften for tre år siden gik tre familiefædre i gang med at diskutere: Har det kontantløse samfund gjort den gammeldags sparegris overflødig? Det førte til ny produktidé.

De tre venner har udviklet en digital sparegris og vennerne kan nu kalde sig for iværksættere med store ambitioner. Forventningen er, at den digitale sparegris ”ERNIT” kommer på markedet sidst i 2016/først i 2017, og der er så store forventninger til produktet, at de tre iværksættere har sagt deres job op for at koncentrere sig om at sælge ERNIT til børn i hele verden.

Børn lærer at spare op med ERNIT

ERNIT minder om en gammeldags sparegris, men den har tilknyttet en app, der bruges til at sende penge ned i grisens mave. Grisen registrerer, når den modtager et nyt beløb. Dermed kan børnene følge med i, hvordan opsparingen vokser.

”Inde i app’en er der en forældre- og en barnesektion. I den sidste kan barnet sætte sig nogle mål, som er ting, barnet gerne vil spare op til, og så kan fx mor, far eller bedsteforældre overføre penge til formålet. Når der bliver sat penge ind, lyser grisen. Børnene kan via en ring af lys i sparegrisens tryne følge, hvor langt der er til målet. Er ringen halvt fyldt, er barnet halvvejs, mens en fyldt ring betyder, at målet er nået”, fortæller Søren Nielsen, en af de tre stiftere af Ernit.

Væksthus pegede på DELTA

De tre iværksættere lagde ud med at kontakte Væksthus København for at få sparring i forhold til at komme videre med deres idé. Væksthuset viste dem videre til Innovationsfonden og DELTA. ”Vores designer kendte i forvejen til DELTA, og han vidste, de havde et godt ry, og derfor tog vi straks fat i dem”, fortæller Søren Nielsen.

I efteråret 2014 blev den første prototype udviklet i tæt samarbejde med DELTA. Der var tale om en fysik hardware med lyd og med øjne, der lyste.

”Vi er selv kyndige i forhold til digitale medier, men vi har ikke haft forudsætninger for at arbejde med hardware, og her var DELTA de første, der gav os nogle værktøjer til at kunne arbejde med det”.

Læs hele artiklen her

 

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.046