23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Perfekt samarbejde om speciallavede brønde

Arkil koncernen samarbejder med Sanistål om udførelsen af den del af Aarhus-Herning motorvejen, som går gennem Silkeborg by. En kompleks opgave, som har krævet speciallavede løsninger.

Når motorvejen mellem Aarhus og Herning står færdig efter sommerferien 2016, vil en del af strækningen gå gennem selve Silkeborg by. Motorvejsstrækningen bliver her 1,1 kilometer lang og anlægges i et såkaldt nedgravet trug, hvoraf 340 meter vil være overdækket.

”Det er en kompleks opgave, fordi motorvejen ligger under vandspejlet,” fortæller Keld Jensen, der er Arkils formand på byggeriet.
Derfor er der i hele truget støbt en fast bund af beton, som skal sikre mod indtrængende grundvand. Over betonpladen er der ikke levnet meget plads til de afvandingsbrønde, som skal sikre, at regnvand bliver ledt forsvarligt væk fra motorvejen.

”Udfordringen er, at brøndene ikke kan graves særligt langt ned. Typisk graves den slags brønde ned i 90 cm dybde, men her er der kun plads til at grave dem 40-60 cm ned, og der skal jo også være plads til bundsand, stabilgrus og asfalt. Rør og brønde kommer derfor til at ligge meget tæt på overfladen, og de skal kunne tåle en helt anden varme og tryk end andre brønde,” forklarer Keld Jensen.

Sanistål fandt løsning
Arkil valgte allerede ved begyndelsen af arbejdet med motorvejsstrækningen i 2013, at Sanistål skulle være deres faste samarbejdspartner på projektet. Derfor blev det også Sanistål, som skulle finde den rette løsning, da der skulle specialproduceres 110 brønde til projektet. Her kunne standardløsninger nemlig ikke bruges til noget.

”Brøndene skulle laves i mange forskellige højder og udformninger, og alle 110 brønde er blevet håndlavet hos vores leverandør GVA i Gjøl,” fortæller Tommy Bork Jensen, der er intern sælger i Saniståls VA afdeling. Han fandt i samarbejde med GVA frem til den helt rigtige løsning på opgaven.

”Brøndene er lavet i PE rør i PN16, så de både kan klare tryk fra bilerne og varmen fra asfalteringen, da der kun kommer 5-10 cm stabilgrus ovenpå den korteste brønd, førend der kommer asfalt på. Alle afvandingsrørene er også lavet i PN16 PE trykrør,” fortæller han.

Rigtig fint håndværk
Hos Arkil er Keld Jensen rigtig godt tilfreds med brøndene:
”Det er rigtig fint håndværk, og vi har haft et perfekt samarbejde med Sanistål, som virkelig har taget opgaven på sig og løst den rigtig godt sammen med deres leverandør,” siger han.

Udover at Sanistål kunne tilbyde den bedste pris, nævner Keld Jensen også, at det er en fordel, at Sanistål og Arkil har samarbejdet længe nu og kender hinanden godt.

”Sanistål har gennem hele projektet været en rigtig god medspiller, og så er det en kæmpe fordel, at de kun ligger fem minutter væk fra motorvejsbyggeriet,” siger Keld Jensen.

Find Saniståls VA-sortiment her>>

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.047