23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stop for fugle og sne under bølgeeternittag uden ventilationsændringer.

Efter mange henvendelser fra tømrere over hele landet lancerer EXPO-NET nu en løsning, som effektivt holder loftsarealer under bølgeeternittage fri for fygesne i vinterhalvåret og fugle og større insekter i sommerhalvåret.

Det nye patenterede sne- og fuglestop giver en udluftning på ca. 97 cm2 pr. løbende m tag, så det ikke er nødvendigt at udvide tagets ventilationsareal. Samtidig er sne- og fuglestoppet i kraft af sømkanten let at montere, og det kan anvendes både ved tagfoden og i kip.

Nu er der godt nyt til landets tømrere, som i årevis har efterspurgt en effektiv løsning på problemet med fygesne, fugle og større insekter, der finder vej ind på loftsarealerne under bølgeeternittage. EXPO-NET har nemlig udviklet et patenteret sne- og fuglestop bestående af extruderet plastnet, som er skræddersyet til at blive fæstnet under bølgeeternitplader. Sne- og fuglestoppet yder både effektiv beskyttelse af loftsarealerne og tillader samtidig tilstrækkelig udluftning i henhold til gældende bygningsreglement, så det ikke er nødvendigt at udvide tagets ventilationsareal i forbindelse med sikring mod fygesne, fugle og insekter.

Ingen ventilationsændringer påkrævet
- Vi har i de senere år modtaget en lang række henvendelser fra tømrere i hele landet, som ønskede en effektiv måde at komme fygesne, fugle og insekter, der trænger ind under bølgeeternitpladerne, til livs, uden at det krævede større ændringer i tagets ventilation, forklarer Niels Arp-Nielsen, der er salgschef i EXPO-NET, som udvikler og producerer extruderede plastnet i både rør- og fladform til en lang række forskellige anvendelser i byggeriet.

- Derfor er vi glade for, at det nu er lykkedes os at fremstille et sne- og fuglestop til bølgeeternittag, som giver en udluftning på ca. 97 cm2 pr. løbende m tag, hvilket er tilstrækkeligt i henhold til de gældende regler om udluftningsarealer. Samtidig reducerer sne- og fuglestoppet vindhastigheden med ca. 50 %, hvilket skaber optimale indeklimaforhold på loftet, så risikoen for råd- og svampeproblemer minimeres, fortsætter Niels Arp-Nielsen.

Let og hurtig montage – også i kip
Sne- og fuglestoppet sømmes fast på bølgeeternittagets nederste lægter ved tagfoden ved hjælp af den praktiske sømkant. Sømkanten sikrer en let og hurtig montage, uanset om sne- og fuglestoppet monteres under et allerede lagt bølgeeternittag eller i forbindelse med pålægningen af nye bølgeeternitplader.

Sne- og fuglestoppet udmærker sig desuden ved at være let at montere i kip, hvilket var en af grundene til, at det nye produkt tiltrak sig stor opmærksomhed fra tømrerne, da det første gang blev præsenteret for offentligheden på BYGGERI ’14-messen i februar:

- Tømrerne hæftede sig bl.a. ved, at sne- og fuglestoppet især er let at arbejde med oppe i kip, hvor problemerne med indtrængende fygesne, insekter og fugle ofte er størst og sværest at håndtere på en fornuftig måde. Når sne- og fuglestoppet monteres i kip, er det ofte tilstrækkeligt med en klat fugemasse eller en enkelt skrue for at fastholde stoppet mellem bølgetoppen og rygningspladen, fortæller Niels Arp-Nielsen.

EXPO-NET har indtil videre fremstillet sne- og fuglestoppet til B6-bølgeeternitplader og vil inden for kort tid også lancere en udgave til B9-bølgeeternitplader.

EXPO-NET Danmark A/S
Georg Jensens Vej 5
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK53271715
P nummer: 1002002837

Send til en kollega

0.046