23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tørre-gennemføringer øger transformerens sikkerhed og pålidelighed

Kom forbi ABB's stand C3106 på EL & TEKNIK og hør hvordan tørre-gennemføringer øger transformerens sikkerhed og pålidelighed

De såkaldte tørre-gennemføringer uden olie og porcelæn hjælper forsyningsindustrien med at reducere omkostningerne til risikostyring, samtidig med at transformernes drift og pålidelighed forbedres.
Mens gennemføringer typisk tegner sig for mindre end 5 pct. af omkostningerne på en transformer, kan konsekvenserne af svigt være uforholdsmæssige store for såvel personel som anlæg.
Undersøgelser viser, at 10 ud af 11 transformerbrande i vid udstrækning skyldes de olieholdige porcelænsgennemføringer. En transformerbrand koster 2-3 gange så meget som værdien af transformeren. Generelt vurderes det, at cirka halvdelen af alle transformersvigt implicerer gennemføringerne.

Den sikre løsning
Tørre-gennemføringer er ikke under tryk og anvender den nyeste teknologi, som reducerer eller eliminerer alle olie-relaterede problemer, såsom fatale eksplosioner og brandrisici. De er også forsynet med silikone-isolatorer, som fjerner enhver risiko for de mange alvorlige skader, som porcelænsskår kan forvolde. ABB’s tørre-gennemføringer mindsker omkostningerne, fordi de ikke kræver vedligeholdelse for at opretholde deres funktionalitet og kan nemt opbevares og anvendes, selv i ekstreme omgivelser med megen forurening.

Nye teknologier

ABB er markedsførende inden for produktionen af tørre-gennemføringer. Med introduktionen af en helt ny teknologi har man sat nye standarder for branchen. Teknologien hedder RIS (Resin Impregnated Synthetics), hvor man i stedet for cellulose anvender et syntetisk materiale i gennemføringskroppen for at sikre den kapacitative feltstyring. Med ABB’s portefølje af EasyDry® gennemføringer baseret på RIS-teknologien har man i tillæg til de mange fordele ved tørre-gennemføringer skabt et produkt som ikke kan optage fugt og derfor er nemmere at håndtere og opbevare. Ligeledes er produktionsprocessen forkortet, så man nu også kan levere hurtigere.
Inden for LV-gennemføringer har ABB’s fabrik Comem endvidere introduceret en tør-variant, der også adresserer de konventionelle porcelænsgennemføringers svagheder ved at have en mere pålidelig isolering. CRS er alternativet til olieholdige gennemføringer efter standarden DIN og EN.

Fakta: − EasyDry®: 24-170 kV
− CRS: 24-50 kV

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.031