23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad foreskriver Maskindirektivet mht. faste afskærmninger på maskiner?

I forbindelse med faste afskærmninger foreskriver Maskindirektivet 2006/42/EF, at fastgørelsessystemet skal forblive på afskærmningerne eller maskinen, når afskærmningerne afmonteres.

Knowhow

Spørgsmål:

I forbindelse med faste afskærmninger foreskriver Maskindirektivet 2006/42/EF, at fastgørelsessystemet skal forblive på afskærmningerne eller maskinen, når afskærmningerne afmonteres. Betyder dette også, at f.eks. et drevs kabinetdæksel skal være udstyret med sådanne fastgørelsesmidler?

Svar:

På de steder, hvor der ikke kan opstå farer, kan der anvendes almindelige fastgørelsesmidler, dette skal dog fremgå af risikovurderingen.

I de tilfælde, hvor der er krav om, at fastgørelsesmidlet skal forblive på afskærmningen eller maskinen, når afskærmningen afmonteres, kan dette ikke omgås ved at bemærke dette i brugsanvisningen eller ved at mærke afskærmningen.

I Maskindirektivets Bilag I står der (ordret), at de forpligtelser, der følger af de væsentlige sikkerheds- og sundhedskrav, ikke blot gælder, hvis den pågældende maskine frembyder en fare, når den benyttes på de betingelser, fabrikanten eller dennes repræsentant har foreskrevet, men også under forudseelige unormale forhold.


Fokus på Maskinsikkerhed? - Vi kan hjælpe! »


Følg Pilz på Twitter, Facebook og YouTube !

Twitter: http://twitter.com/pilzdk
YouTube: http://www.youtube.com/pilzdk
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Pilz-DK/342707639425

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19704483
P nummer: 1003942202

Send til en kollega

0.031