23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kavitationssensorer til pumpebeskyttelse

Vi har alle prøvet, hvordan en færge ryster, når den bakker ud af et færgeleje, fordi skruerne er beregnet til fremdrift og kaviterer ved baglæns manøvre. Ligeledes er kavitation i en pumpe et ødelæggende fænomen for alle pumpens bevægelige dele.

Vi har alle prøvet hvordan en færge ryster når den bakker ud af et færgeleje, fordi skruerne er beregnet fortrinsvis til fremdrift og kaviterer ved baglæns manøvrer.

Denne kavitaiton (sugen luft) er til skade for propeller, skrueaksel med mere.

Ligeledes er kavitation i en pumpe et ødelæggende fænomen for alle pumpens bevægelige dele.

Ifm electronic der er en af de store producenter af sensorer på markedet har introduceret en tryksensor der foruden at måle tryk, også overvåger kavitation, forårsaget af indespærret luft, aflejringer, blokerede filtre, eller ikke korrekt åbnede ventiler.

Med PIM serien af tryksensorer kan man både overvåge pumpen og måle trykket, og derved give en kontinuerlig tilbagemelding om pumpens tilstand.

Da alle pumper og bevægelige dele arbejder på en bestemt frekvens i normaltilstand, kan PIM sensoren når den fungerer som diagnostisk sensor, måle pumpens pulserende frekvens og gemme signalet som reference.

Opstår der ændringer i pumpens funktion og virkemåde, vil pumpens frekvens omgående ændres.

Disse ændringer vil blive detekteret af af ifm sensoren, og hvis de er over et forud indsat niveau give besked til omverdenen via PLC eller andet om at der er noget galt.

Den hurtige tilbagemelding er klart til fordel for at mindske “down-tid” på anlæg, med store omkostninger til følge, ikke kun til reparation, men også til produktionstab.

Sensoren med dens “teach”-funktion er let at montere i processen og programmeres via 2 trykknapper med tilhørende 4-digit display, der er drejbart op til 350o. Sensoren kan også programmeres via en PC og ifm’s EPS-software.

Foruden diagnose udgangen er der en udgang der kan programmeres som on/off udgang med hysterese, som vinduesfunktion (ramme) eller som skalerbart analogt signal 4 – 20mA eller 20 – 4mA.

Sensoren er udstyret med ifm’s sædvanlige keramiske membran der giver en meget stor sikkerhed, idet den er trykbestandig med en faktor 4 og sprængningtrykket er cirka faktor 10 (PIM093 – 25bar).

Huset er udført I syrefast rustfri stål. Sensoren er 3A godkendt og efterlever standarder fra FDA og EHEDG. Tilslutningen til processen er via en række af forskellige adaptorer, og den elektriske tilslutning er M12, der med ifm’s serie af kabler “ECOLAB” kan give op til IP69K tæthed.

PIM findes pt. i 4 varianter: PIM093/693 til 10Bar og PIM094/694 til 25Bar.

For mere information, datablade og priser, se vores hjemmeside www.ifm-electronic.dk eller kontakt Merete Bruun på 70201108.

IFM Electronic A/S
Ringager 4 A
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21409286
P nummer: 1005221896

Send til en kollega

0.047