23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bliv klar til det nye Maskindirektiv med Pilz

Med virkning fra den 29.12.2009 afløses det nuværende Maskindirektiv af den nye udgave 2006/42/EF uden overgangsperiode. Som eksperter i maskinsikkerhed tilbyder Pilz skræddersyede servicepakker der kan hjælpe dig med at blive klar til ændringerne!

Hvad er nyt i det nye Maskindirektiv 2006/42/EF?
Det nye Maskindirektiv anviser brugere og producenter af maskiner en måde, hvorpå de kan forhindre alvorlige ulykker. Vigtige ændringer:

> Risikoanalyse
Producenter af maskiner er forpligtet til at gennemføre en risikovurdering efter en iterativ proces bestående af identifikation af farekilder, risikovurdering og reduktion af risici, som det præcist er beskrevet i direktivet.

> Krav til sikkerhedssystemer
Konstruktører af maskiner er forpligtet til at konstruere styresystemer således, at fejl i systemernes hard- og software og/eller enhver forudsigelig, menneskelig fejl ikke fører til farlige situationer.

> Harmoniserede standarder
Den tidligere, primært anvendte standard (EN 954-1), der beskriver design og anvendelse af sikkerhedskomponenter i styringer, er fra den 29.12.2009 ikke længere gyldig. Maskinproducenter skal derefter anvende EN ISO 13849 eller EN/IEC 62061 for at opnå overensstemmelse i henhold til det nye Maskindirektiv.

> Nye metoder til overensstemmelsesvurdering
Der er defineret nye overensstemmelsesvurderingsmetoder til de maskiner, der er opført i bilag IV til Maskindirektivet, og til “delmaskiner”. Producenterne af de i bilag IV opførte maskiner har nu mulighed for at foretage en selvcertificering på basis af de harmoniserede standarder.

> Maskinproducenter uden for EU
Maskinproducenter uden for EU, der ønsker at importere maskiner til EU, skal give en person, der er etableret i EU, til opgave at sammensætte den tekniske dokumentation til maskinen. Maskinproducenter, der ikke er etableret i EU, kan udnævne en “repræsentant“.

Serviceydelser og uddannelser
Som eksperter i maskinsikkerhed tilbyder vi skræddersyede servicepakker fra fareidentifikation til implementering af sikkerhedskoncepter og helhedsløsninger. Pilz hjælper dig med planlægningen og implementeringen af de relevante overensstemmelsesvurderingsprocesser. Herunder hører sammensætning af sikkerheds-driftsvejledningen og anden teknisk dokumentation. Du kan udnævne Pilz til din “repræsentant”, der overtager ansvaret for de i direktivet krævede, administrative procedurer.

Vi giver dig en omfattende uddannelse i emner om maskinsikkerhed. Herunder hører blandt andet uddannelse i overholdelse af gældende, nationale og internationale standarder og CE-mærkning m.m.

En oversigt over dine fordele

> Lavere investeringsomkostninger til overensstemmelsesproceduren for eksisterende maskiner
> Akkreditering af Pilz udført af uafhængige organer garanterer kvalitetssikkerhed
> “Bevægelsesfrihed” for dine maskiner med en CE-mærkning, der er i overensstemmelse med direktivet
> Du kan koncentrere dig om din kerneforretning med hjælp fra Pilz

Tilmeld dig vort kursus vedr. det nye Maskindirektiv HER

eller

Hent vores uddybende brochure "Forberedt på det nye Maskindirektiv" forneden:

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19704483
P nummer: 1003942202

Send til en kollega

0.047