23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nødvendigt med hyppig inspektion af vindmøllevinger

Med en forventet levetid på 20 år, er det bydende nødvendigt med en målrettet inspektion af vindmøller – herunder især de udsatte møllevinger - for at undgå de havarier, som den seneste tid har ramt Danmark og udlandet.

Vinger udsat for stærke kræfter
Under sin levetid bliver specielt vindmøllens vinger påvirket af utroligt stærke kræfter med et meget højt antal gentagelser. Det siger sig selv, at en sådan konstruktion nøje skal gennemgås for potentielle skader. Og gerne lang tid før skaden når at udvikle sig til en omkostningsfuld reparation for vindmølleejeren eller en sikkerhedsrisiko for de personer, der befinder sig i nærheden af vindmøllen.

Vedligehold skal være mere omfattende
Den internationale rådgivningsvirksomhed FORCE Technology, der har mange års erfaring med inspektion af vindmøller, ser den seneste tids havarier som en konsekvens af, at vedligeholdsarbejdet primært fokuserer på vindmøllens styring og mekanik og ikke på vindmøllevingerne.

”Vindmøllevingerne bør inspiceres med faste intervaller for at opnå en sikker operation gennem hele deres levetid. Vores opfordring til branchen vil derfor være at give vindmøllevingerne større opmærksomhed i fremtiden. Netop gennem regelmæssig og grundig inspektion af vingerne finder man de svage punkter, der skal udbedres før de udvikler sig til reelle problemer. Det kan være både store økonomiske omkostninger ved skader og sikkerhedsmæssige risici for de mennesker, der opholder sig i nærheden af vindmøllen”, siger Niels Kåre Bruun fra FORCE Technologys Wind Business Development afdeling.

Automatiseret inspektion
”Det er i dag muligt at inspicere vindmøllevinger med effektiv automatiseret inspektion, som gør det muligt at begrænse risikoen for havari. Regelmæssig vurdering af møllevinger er også vigtig af driftsøkonomiske årsager”, siger Morgan Troedsson fra vindafdelingen i FORCE Technology.

FORCE Technology har mange års erfaring med visuel inspektion af vindmøllevinger. Derudover bygger FORCE Technology automatiserede vingescannere, som på kort tid kan inspicere vindmøllevinger for kritiske fejl og skader, som kan gemme sig under den tilsyneladende perfekte vingeskal.

Yderligere information
Niels Kåre Bruun, Afdelingschef Wind Business Development
Telefon (direkte): 22 69 73 89
nkb@force.dk

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.032