23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Verdensnyhed indenfor svejsning

FORCE Technology præsenterer intet mindre end en verdensnyhed indenfor automatiseret svejsning på dette års HI-messe den 4. – 7. september 2007.

Den nye opfindelse går under navnet OPAU (OPtimeret AUtomatisering) og muliggør automatiseret svejsning af fuger med variabel geometri - noget som tidligere hverken har kunnet mekaniseres eller automatiseres.

Kunstig intelligens
OPAU-systemet fungerer ved, at man ud fra en række svejseforsøg "træner" et neuralt netværk (kunstig intelligens) i, hvilke svejseparametre der er optimale ved forskellige svejsegeometrier.

Øvelse gør mester
Rent praktisk foregår træningen af det neurale netværk ved, at en lasersensor, der er placeret umiddelbart foran svejsepistolen, løbende opmåler svejsefugens geometri. Der gennemføres en række svejsninger med forskellige fastlagte svejseparametre og fugegeometrier, hvorefter det neurale netværk bliver oplyst om, hvilke svejsninger der var gode, og hvilke der var dårlige. Systemet kan selv siden hen - inden for den "trænede" toleranceboks - løbende justere svejseparametrene optimalt under svejsning, baseret på lasersensorens målinger. Der bliver typisk justeret på svejsestrøm, svejsehastighed og pendlebredde.

OPAU-systemet består overordnet af den software, som udgør det neurale netværk, en lasersensor, en MIG/MAG strømkilde, en manipulator (til pendling og svejsepistolens højde) og en computer, som er forbundet til både lasersensor, strømkilde og svejsehastighed. Manipulatoren kan i princippet være en X-Y krydsslæde, en robot eller en svejsetraktor med de nødvendige frihedsgrader.


FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.047