23948sdkhjf

Rammebetingelser for fjernkøling koster tusindvis af job

| Medlemsnyhed | Indrykket af DANISH BOARD OF DISTRICT HEATING

Bedre rammevilkår for fjernkøling i Danmark vil skabe tusindvis af arbejdspladser og åbne op for et lukrativt eksportmarked. Fjernvarmindustrien har drøfte problematikkerne på et møde med Energistyrelsen.

Nuværende rammebetingelser forhindrer virksomheder i at etablere fjernkøling. Det koster både arbejdspladser, tabte eksportmarkeder og muligheden for at sænke CO2 udledningen.
”Fjernvarme og fjernkøling skal reguleres efter ens principper, ellers får vi aldrig den mængde fjernkøling, som Danmark har potentiale til. Dermed går vi glip af vitale referenceprojekter, innovation og erfaringsopbygning, som kan skabe det næste eksporteventyr for danske virksomheder”, udtaler Lars Hummelmose, direktør i Fjernvarmeindustrien.
Energistyrelsen har igangsat en undersøgelse, der skal kortlægge behov for fjernkøling i Danmark, samt fjernkølingens eventuelle synergier med fjernvarmen. Resultatet af undersøgelsen ventes at foreligge i marts 2014.
”Når resultaterne af undersøgelserne foreligger vil vi indgå dialog med politikerne om hvad der skal ændres, så vi kan komme gang med udbygningen af fjernkøling i Danmark” siger Lars Hummelmose.
Se Fjernvarmeindustriens hørringssvar her
Se vores øvrige nyheder


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DANISH BOARD OF DISTRICT HEATING

Stæhr Johansens Vej 38
2000 Frederiksberg
Danmark
DANISH BOARD OF DISTRICT HEATING

Send til en kollega

0.062