23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Næste generation af brandbeskyttende malingssystemer

Den svenske industrilakeringsvirksomhed Ahnelövs og Teknos, leverandør og overfladebehandlings-partner, testede den nye, næste generation af opskummende malingssystemer til brand- og korrosionsbeskyttelse.

Ved at udføre førstegangssprøjtningen sammen på stedet fik man mulighed for at finjustere overfladebehandlingsprocessen, så den var optimal lige fra begyndelsen.

Korrosions- og brandbeskyttelse af udendørs stålbjælker

Hos Ahnelövs Industrimålning AB var man interesserede i at finde nye løsninger til yderligere udvikling af brandbeskyttende overfladebehandlingsprocesser og valgte det nye, forbedrede brand- og korrossionsbeskyttelsessystem til overfladebehandling af bjælker. Bjælkerne var fremstillet af konstruktionsstål og skulle anvendes til en udendørs balkon på et industrielt anlæg.

Det pågældende overfladebehandlingssystem blev tilpasset kravene til korrosionsklasse C4. Af hensyn til brandsikringen blev systemet specificeret iht. den standardiserede specifikation af estimeret belægningsgrad i tilfælde af brand, så den svarer til brandklasse R30.

Den opskummende overfladebehandling reagerer under varmepåvirkning ved at svulme op til mange gange sin oprindelige tykkelse og danner et lag af kulstofholdigt skum, der fungerer som et isolerende lag, som derved forsinker stålet i at nå sin kritiske temperatur. I dette tilfælde anses stålet for at kunne holde minimum 30 minutter, før det når 650 grader celsius, hvor stålkonstruktionerne vil få alvorligt tab af hårdhed og styrke.

Fælles testkørsel sikrer, at målene nås lige fra starten

Når du arbejder med en ny maling, er de korrekte tests en måde at sikre, at overfladebehandlingsprocessen tilpasses optimalt lige fra starten. Testkørsler giver mulighed for øjeblikkelig support og optimering, da der er utallige forskellige variabler i overfladebehandlingsprocessen. Specifikke egenskaber, som f.eks. filmtykkelse, anvendelsestid og tørretid, har stor indflydelse på processens flow og gennemløbstid. Også de specifikke faktorer ved sprøjtemalingen som udstyr, teknik og forhold har stor betydning for kvaliteten af den færdige overflade.

Ny opskummende maling har mange fordele

Manglen på den sædvanligt stærke lugt af opløsningsmidler er påfaldende i malerværkstedet, når der sprøjtes med det nye brandhæmmende HENSOTHERM 920 KS. Da det er 100 % tørstof, fordamper overfladebehandlingen ikke lugten af opløsningsmiddel i luften. En anden bemærkelsesværdig fordel er, at den nye maling gør det muligt at forkorte gennemløbstiden. Overfladebehandlingen hærder hurtigt, så der kan påføres en topcoat næste dag inden for 24 timer. Ud over den forbedrede gennemløbstid understreger maleværkstedets administrerende direktør, Tony Ahnelöv, vigtigheden af at kunne levere stålet til slutkundens byggeplads i perfekt stand. Det er ikke nødvendigt at udføre malingsreparation hos slutkunden, hvilket giver stor merværdi og fremskynder byggeprocessen som helhed.  

Læs mere om brandbeskyttende malingssystemer 

KONTAKT MIG FOR MERE INFORMATION
Niels Hallum
Key Account Manager
Tel. 61 72 83 92
niels.hallum@teknos.com

MØD OS PÅ SCANDINAVIAN COATING 15.-16. MARTS I FORUM KØBENHAVN STAND 04:20.

Teknos A/S
Industrivej 19
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK85551612
P nummer: 1003213320

Send til en kollega

0.094