23948sdkhjf

Udnyt din overskudsvarme og tjen penge

| Medlemsnyhed | Indrykket af Klimadan A/S

Ny regler omkring afgifter på overskudsvarme er snart på vej. De nye regler giver virksomheder med spildvarmeproduktion en markant fordel når det kommer til udnyttelsen af energien.

Fra 2022 har folketinget vedtaget, at det bliver afgiftsfrit at sælge sin overskudsvarme fra fossile kilder. Dette gælder ikke kun afgiftsfritagelse på salg til andre virksomheder, men ligeledes ’salg’ til egen virksomhed. Det kræver blot, at din virksomhed deltager i Energistyrelsens energieffektiviseringsordning for overskudsvarme.

Når virksomheden deltager i ordningen, så forpligtiger i jer til løbende gennemgang af jeres energieffektivitet og til at foretage energieffektive investeringer med en tilbagebetalingstid på op til 5 år. 

 En af de investeringer, som din virksomhed kunne få store fordele af, er varmepumper. En varmepumpe kan hente energi fra stort set alle tænkelige kilder, hvorefter temperaturen kan hæves til et brugbart niveau og distribueres rundt til opvarmning af faciliteter.

Udover varmepumpernes alsidighed, så kan der være store besparelser at hente på virksomhedens energiudgifter, samt muligheden for at styrke virksomhedens grønnere profil.

Nedenstående eksempel er udført før de nye overskudsvarmeafgiftsregler som træder i kræft i 2022.

 Danfoss i Silkeborg har med en løsning fra Klimadan opnået en gasbesparelse på ca. 100.000 m3/år. Varmepumpen fra Klimadan nedkøler vandet fra plastafdelingen med ca. 9 grader, hvor efter den levere varme til centralvarmesystemet. Dette har resulteret i en CO2 reduktion på 303 tons det første år.

 Jørgen Jensen, maskinmester og daglig leder af vedligehold hos Danfoss Silkeborg. 

– Det har været et flot forløb. Når vi følte, at vi løb panden mod en mur rent teknisk og ikke kunne komme videre, var der straks teknisk opbakning fra Klimadan. De var gode til at finde løsninger på vores udfordringer og gode til at tage sig tid til at forklare tingene. Fantastisk dygtige mennesker at arbejde sammen med, siger Jørgen Jensen.

Anlægget hos Danfoss Silkeborg har en tilbagebetalingstid på omkring tre år – alt efter blandt andet nyttevirkningsgraden, vejrforhold og kølevandets temperatur, når det løber ind og ud af systemet.

Herefter er det rent overskud. Og samtidig giver det en god fornemmelse, fordi det reducerer CO2-udledningen for hele fabrikken med omkring 10 %, fortæller Jørgen Jensen. 

Kontakt Klimadan A/S i dag og høre mere om hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed.

Læs mere om vores løsninger på: www.klimadan.dk/erhverv

  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Klimadan A/S

Rømersvej 30
7430 Ikast
Danmark
Klimadan A/S

Kataloger m.v.

Send til en kollega

0.094