23948sdkhjf

Projekt om nøgleteknologier fokuserer på effektive processer

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

Styrkede videnbroer mellem forskningsinstitutioner og danske virksomheder skal sikre, at forskning inden for fotonik og sensorteknologi omsættes til kommercielle succeser for dansk erhvervsliv og bidrager til ”the twin transition”.

Danmarks konkurrenceevne afhænger af evnen til at omsætte forskning til kommercielle succeser

Det danske erhvervslivs produktivitet og konkurrenceevne drives især af investeringer i forskning og udvikling (FoU) og ny teknologi. Internationale evalueringer viser dog, at Danmark scorer lavt på den kommercielle værdiskabelse af forskningsinvesteringer. Herunder er det særligt SMV’ers innovationsevne og investering i FoU, samarbejde mellem virksomheder og universiteter og antallet af nye start-ups, der er en udfordring for Danmarks fremtidige evne til at omsætte forskning og teknologi til kommerciel succes.

I projektet ”Fremtidens nøgleteknologier: Avancerede sensorteknologisystemer og fotonik” vil vi bidrage til, at Danmark forbliver en ledende vidennation og en digital og grøn frontløber, og at vi får et optimalt afkast af den forskning, der drives på danske forskningsinstitutioner. Dette skal ske ved at understøtte innovation og kommercialisering af forskningsresultater inden for nøgleteknologierne fotonik og avancerede sensorsystemer.

Øget samarbejde, mere innovation og flere deep-tech start-ups skal bane vejen mod ”the twin transition”

Projektets ambition er at sikre, at Danmark bliver i stand til at imødekomme den grønne omstilling med nødvendige, men nye og ukendte kerneteknologier, ved at blive bedre til at omsætte forskning til anvendelse i små og mellemstore virksomheder og øge disses FoU-indsats. 

Konkret vil projektet:

  • øge samarbejdet mellem universiteter og virksomheder
  • understøtte flere produktinnovationer i SMV’er
  • skabe flere deep-tech start-ups og understøtte opskalering af disse.

Projektet forankres i hhv. Center for Anvendt Fotonik med fokus på at etablere en bedre videnbro mellem danske virksomheder og førende danske forskningsmiljøer inden for fotonik og Center for Avancerede Sensorteknologier, med fokus på at modne og sensorteknologiske forskningsresultater og sikre, at de kommer i anvendelse i de danske virksomheder.

Følg med i "Fremtidens nøgleteknologier: Avancerede sensorteknologisystemer og fotonik" ved at udfylde formularen her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062