23948sdkhjf

ABB bidrager med udvikling af Equinors autonome platforme

| Medlemsnyhed | Indrykket af ABB A/S

ABB vil bruge sin Adaptive Execution™-metodik til at optimere den første, ubemandede procesplatform til Krafla-feltet i Nordsøen.

Adaptive Execution™ integrerer ekspertteams, nye teknologier, smidige processer, delt læring og velafprøvde metoder i en mere udviklet og helhedsorienteret løsning, som er bundet sammen med den digitale ABB Ability™-platform.

Equinor benytter ABB til at levere automationsløsninger til olie- og gasfeltet Krafla, en del af udviklingen af licenserne Krafla, Fulla og Nord for Alvheim (NOA).

Den ubemandede procesplatform på Krafla vil blive fjernstyret fra et landbaseret kontrolrum. Til dette benyttes det distribuerede styresystem ABB Ability™ System 800xA, som blant andet er udstyret med Select I/O, et en-kanals indgangs-/  udgangssystem hvor signaler fra anlægsudstyr bliver digitalt krydskoblet i intelligente koblingsbokse. 

Digital tvilling
ABB’s styresystem skal også overvåge og kontrollere flere andre enheder, inklusiv to ubemandede Wellhead platforme.

ABB vil skabe en digital tvilling til at simulere, teste og verificere de avancerede funktioner, som  er nødvendige til ubemandede funktioner  i styresystemet, før de installeres på anlægget.

- Platformen er designet til drift uden mennesker om bord og uden en helipad. Den eneste mulige adgang er fra skib. I stedet vil en ny generation af fjernbaserede  operatører sidde på land, med mulighed for at starte  operationer med et tastetryk. Derfor er det vigtig at designet bliver rigtigt fra starten. Alt skal testes og verificeres før det installeres offshore, siger Brandon Spencer, global leder for ABB Energy Industries.

Får kraft fra land
Ved at anvende Adaptive Execution™-metodikken, vil ABB strømline hele projekt gennemførslen og kombinere effektiv, modulært design med standardiserede, gentagne  procsesser.

- Adaptive Execution™ muliggør større synlighed på tværs af alle lag i et projekt. Med digitalisering og virtualisering i fokus, kan vi skabe betydelig værdi for Equinor i dette projekt, ikke mindst ved at designe og teste alt i et virtuelt miljø og derved eliminere designfejl tidligt i projekteksekveringen. Som et resultat kan vi reducere tidsplaner med op til 30 procent, minimere antal ingeniørtimer på tests, installation og idriftsættelse med 85 procent og automationsrelaterede omkostninger med op til 40 procent, fortæller Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge.

Den nye platform  byder også på miljøfordele. Strøm fra land, hovedsagelig fra vandkraft, vil bidrage til at reducere lokale miljømæssige belastninger, herunder udslip og klimagasser.

 

ABB er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvens omformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 110.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ABB A/S

Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Danmark
ABB A/S

Send til en kollega

0.078