23948sdkhjf

En skole i harmoni med omgivelserne

| Medlemsnyhed | Indrykket af RMIG A/S

Da man designede og byggede et gymnasium i Clervaux, Luxembourg, valgte arkitekterne en exceptionel løsning til facade og solafskærmning

Ved at bruge RMIG ImagePerf blev billedet af en forårsskov gengivet på perforerede metalplader, hvilket bringer skolens arkitektur i harmoni med det omkringliggende skovområde.

Skolen i Clervaux – officielt kendt som Edward Steichens internationale skole - er en offentlig skole med plads til 650 studerende. Skolen, som ligger i det nordlige Luxembourg, har til formål at tilbyde uddannelse og undervisning til elever med forskellige baggrunde samt at tilbyde en europæisk, flersproget og multikulturel uddannelse til elever i det nationale skolesystem i Luxembourg.

Ideen med at udvikle et internationalt, europæiskorienteret undervisningsmiljø i en provinsby med kun 5.300 indbyggere var ambitiøs fra starten. Det samme gjaldt for ideen om at skabe moderne arkitektur, der ikke kun ville danne en fleksibel og funktionel ramme for undervisning, men også fremstå som et godt eksempel på moderne europæisk arkitektur i sig selv.

Opgaven blev lagt i hænderne på Jonas Architectes Associés, et designstudie i Luxembourg, grundlagt i 1976 med hovedkontor i Ettelbruck syd for Clervaux. Arkitekterne udviklede ikke kun en plan for hovedbygningen og et sportskompleks men også en idé til dekorative facader og solafskærmning, som ville give gymnasiet dets egen profil.

RMIG ImagePerf genskaber betagende foto

Efter at have opdaget RMIG og deres brede vifte af produkter og løsninger på internettet kunne arkitekterne fra Jonas Architectes Associés bygge videre på deres ideer til skolebygningens facade ved at bruge RMIG ImagePerf til projektet. RMIG ImagePerf er en del af konceptet RMIG City Emotion og præsenterer elegante og innovative løsninger på udfordringerne ved arkitektonisk design. RMIG ImagePerf forvandler perforeret metal til et lærred for kunst, fotografier, illustrationer og grafisk design.

Da skolen mere eller mindre er omgivet af skov på alle sider, blev et bemærkelsesværdigt foto af en forårsskov fra en naturpark i Ardennerne valgt som skabelon til facadebilledet og skabte derved harmoni med det naturlige landskab. Ved at bruge perforering i forskellige hulstørrelser blev det smukke billede af skoven overført til metalplader.

Effektiv og gavnlig installation

RMIG-teamet var klar til at rådgive om projektet, - fra valg af materiale gennem visualisering til den endelige produktfremstilling. De perforerede metalplader er fremstillet af EN 5005 aluminium og er anodiseret for maksimal holdbarhed.

Projekter, som omfatter installation af et stort antal perforerede plader, kræver ekspertise og erfaring. Udover fremstilling, anodisering og billedperforering var RMIG også ansvarlig for bukning og nummerering af de 470 individuelle perforerede metalplader for at gøre dem klar til montering. Denne proces sparer tid, gør installationen nemmere og sikrer, at alle paneler nemt sættes på deres rette plads.

En bæredygtig og æstetisk løsning

Bygningen er blevet færdig som planlagt, og i dag passer den godt ind i det naturlige landskab.  Bygningen er opdelt i 4 vinger, som ligger i en ring omkring en næsten lukket gårdsplads.

Den sydlige del huser fællesfaciliteter så som en restaurant, multifunktionelle rum, indgangsområde for studerende,  administration og lærerværelser. Klasseværelsesvingen ligger mod øst, og mod vest er de tekniske klasseværelser med forskellige workshops. Sidst men ikke mindst - sportskomplekset mod nord huser en tredobbelt sportshal og en offentlig swimming pool.

Fotografiet er afbilledet i dets helhed på facaden på det store sportskompleks. Det er delvist reproduceret på den perforerede facade på resten af bygningen, hvor panelerne også fungerer som en bæredygtig form for solafskærmning, som reducerer behovet for bekostelig afkøling indenfor. Takket være valget af anodiseret aluminium holdes vedligeholdelsen på et absolut minimum, da facaden kun kræver rengøring med få års mellemrum.

Fakta

  • Materiale: Aluminium EN 5005
  • Mønster: RMIG ImagePerf
  • Tykkelse: 3,0mm
  • Overfladebehandling: Anodisering
  • Efterbearbejdning: Bukning
  • Perforeret område: 1.000m2
  • Arkitekt: Jonas Architectes Associés, Luxembourg

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
RMIG A/S

Industriparken 40
2750 Ballerup
Danmark
RMIG A/S

Billeder & videoer

RMIG ImagePerf genskaber et fantastisk billede på perforede metalpladerEfter at have opdaget RMIG og deres brede vifte af produkter og løsninger på internettet kunne arkitekterne fra Jonas Architectes Associés bygge videre på deres ideer til skolebygningens facade ved at bruge RMIG ImagePerf til projektetDet oprindelige billede af Raymond Clement blev genskabt på skolens perforerede facade ved hjælp af RMIG ImagePerfSkolen, som ligger i det nordlige Luxembourg, har til formål at tilbyde uddannelse og undervisning til elever med forskellige baggrunde samt at tilbyde en europæisk, flersproget og multikulturel uddannelse til elever i det nationale skolesystem i LuxembourgTakket være valget af anodiseret aluminium holdes vedligeholdelsen på et absolut minimum, da facaden kun kræver rengøring med få års mellemrumFotografiet er afbilledet i dets helhed på facaden på det store sportskompleksDa skolen mere eller mindre er omgivet af skov på alle sider, blev et bemærkelsesværdigt foto af en forårsskov fra en naturpark i Ardennerne valgt som skabelon til facadebilledet og skabte derved harmoni med det naturlige landskabVed at bruge perforering i forskellige hulstørrelser blev det smukke billede af skoven overført til metalpladerUdover fremstilling, anodisering og billedperforering var RMIG også ansvarlig for bukning og nummerering af de 470 individuelle perforerede metalplader for at gøre dem klar til monteringBygningen er blevet færdig som planlagt, og i dag passer den godt ind i det naturlige landskabDe perforerede metalplader er fremstillet af EN 5005 aluminium og er anodiseret for maksimal holdbarhed

Send til en kollega

0.078