23948sdkhjf
Del siden
Annonce

NORDIC gulvvarmeplader er gode for komforten og klimaet

Gulvvarme er blevet førstevalget, når arkitekt Glenn Petersen, ejer af Verov Arkitekt & Design, renoverer og bygger ejendomme.

Gennem mere end to årtier har Glenn Petersen arbejdet med indretning og arkitektur, ikke alene med fokus på den æstetiske del, men også for at opnå energibesparelser.  

Ifølge ham er gulvvarme i dag blevet et førstevalg, når han skal foreslå varmeløsninger til nybyggeri og renoveringsprojekter:

”Vi laver gulvvarme, hvis det er muligt. Det giver mere komfort i boligen og på kontoret. Gulvvarme skal man helst ikke bemærke, det skal bare være der og fungere,” siger han og fortsætter:

”Gulvvarme har bevæget sig fra at være en energisluger og en luksus for de få til at være en fremkommelig løsning og gevinst for energiregnskabet.”

Gennem flere år har Glenn Petersen anvendt NORDIC Gulvvarmeplader i renoverings- og byggeprojekter, når der skulle etableres den type gulve, han omtaler som klimagulve.

Gulvvarmeplader til klimagulve sparer energi

Klimagulve med gulvvarme kan lægges med NORDIC gulvvarmeplader, hvor varmen løber højt oppe i konstruktionen og tæt på selve gulvet. På den måde bliver det nemmere at tilpasse varmetemperaturen, og man kan arbejde med en lavere fremløbstemperatur.

Alt sammen noget, der giver besparelser i varmeregnskabet i forhold til mere traditionel gulvvarme, som støbes ind i gulvet.

Glenn Petersen påpeger også, at gulvvarme løser de udfordringer, der kan være med at få varme ind i et rum, hvis der ikke er plads til radiatorer – eksempelvis i et køkken.

Gulvvarme giver arkitektoniske muligheder og kreative løsninger

Arkitektonisk giver gulvvarme også nye muligheder, så man eksempelvis kan lave vinduer fra gulv til loft. Og NORDIC Gulvvarmesystem bliver brugt på kreativ vis hos Verov Arkitekt & Design. Det er Glenns erfaring, at systemet egner sig til meget mere end badeværelsesgulve. Eksempelvis kan gulvvarmesystemet også lægges op i væggene på en bruseniche og om bag spejlet, så det ikke dugger.

Også i kældre har Glenn Petersen NORDIC gulvvarmeplader som favorit. Blandt andet fordi der er ofte er meget lidt loftshøjde at give af. NORDIC gulvvarmeplader fås i så tynd kvalitet, at de kan lægges over et eksisterende gulv og derefter med at nyt gulv ovenover, uden at loftshøjden reduceres væsentligt.

Nordic Gulvvarmesystem er ofte det mest økonomiske og praktiske valg

”Hvert budget sin løsning. Og hvert gulv sin løsning. Men gulvvarmeløsninger behøver absolut ikke være dyre,” siger Glenn Petersen og fortsætter:

”Man kan for ret beskedne budgetter lægge NORDIC gulvvarmeplader hen over et eksisterende gulv – og over det igen et nyt gulv. Desuden er ikke så mange arbejdsgange i at lægge det, og man skal ikke købe flydespartel og håndværkere til at udlægge det eller vente på, at det tørrer. Det reducerer både prisen og risikoen for forsinkelser.”

Endelig er der drift og opsætning af NORDIC gulvvarmeplader. Glenn Petersen foreslår, at termostaterne, der skal styre temperaturen i gulvvarmen, bliver selvregulerende termostater.

”Termostaterne skal sidde i mange år, så man bør også undgå typer, der med tiden vil gulne. Endelig skal kredsene af varmeslanger sidde rigtigt, for at gulvet fungerer ordentligt. Så er der til gengæld også virkelig besparelser at hente på gulvvarmen,” siger Glenn Petersen.

Nordic Fos
A. P. Møllers Allé 55
2791 Dragør
Dragør Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40649190
P nummer: 1024860503

Send til en kollega

0.049