23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spica Technology retrofitter Nordex N60/1.3 MW i Frankrig

Større marked, større mølletype og ny teknologi: For første gang implementeres en automatisk akustisk reguleringsplan i 20 år gamle Nordex N60/1.3 MW-vindmøller i Frankrig

Spica Technology har tidligere installeret deres retrofit controller i en række ældre vindmøller, men for første gang er den installeret i en mølle i megawatt-klassen. 

 

Gevinsten:

• Meget højere availability

• Automatisk akustisk reguleringsplan for 20 år gamle vindmøller

• Ekstra muligheder for fjernfunktioner

• 24/7 SCADA-overvågning

 

Spica Technology har vundet en ordre på at retrofitte styringssystemet på 9 Nordex N60/1.3 MW-vindmøller for et fransk energiselskab og desuden implementere en automatisk akustisk reguleringsplan i hver enkelt vindturbine.

Vindmøllerne er placeret så tæt på en sydfransk by at Repowering grundet regionale bestemmelser ikke er muligt.

På grund af den korte afstand til byen er der desuden klager fra borgerne over lavfrekvent støj og vindmøllerne skal standse ved bestemte vindretninger og vindhastigheder. Da der er begrænsede fjernfunktioner i de 20 år gamle møller, skal de standses og startes manuelt af en vindmølletekniker. Han stopper og starter hele parken, hvis bare én turbine er for støjende i forhold til bestemmelserne.

 

 Løsningen

Spica Technology har derfor udviklet en individuel automatisk akustisk reguleringsplan som ligger i softwaren i deres Spica Retrofit Controller. Sammen med den nye software og SCADA-data er den installeret i den første vindmølle, hvor den indtil foråret 2021 skal indsamle data inden systemet implementeres i de resterende 8 møller.

Derved får det franske energiselskab en intelligent akustisk reguleringsplan for hver enkelt vindmølle, der automatisk starter og stopper møllerne i henhold til vindretning og -hastighed i forhold til byen.

Dette vil ikke kun give dem et helt nyt styringssystem, men også en meget højere availability på grund af den automatiske akustiske reguleringsplan. Samtidig får de også muligheden for at fjernstyre og fjernovervåge deres vindturbiner. 

 

Tidligere har Spica formået at kombinere deres Spica Retrofit Controller med LIDAR og vingebelastningsovervågning.

Har du en ældre mølle og har brug for et nyt styringssystem med kundespecifikke ønsker så tøv ikke med at kontakte Spicas direktør, Benny Thomsen.

Spica Technology ApS
Ørstedsvej 5
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28713053
P nummer: 1011346622

Send til en kollega

0.063