23948sdkhjf

Funkisvilla med eget fort og intelligent bygningsstyring

| Medlemsnyhed | Indrykket af ABB A/S

På Klampenborgs højest beliggende grund ligger familien Haagens topmoderne funkisvilla med på et ualmindeligt solidt fundament – et gammelt fort. Det intelligente bygningsstyringssystem ABB-free@home styrer lys, lyd og elektronik både ude og inde.

Når serieiværksætter og virksomhedsejer Henrik Haagen ikke befinder sig i skyggen af svajende kokospalmer i Indien, hvor han driver en farm med produktion af kokosnødder, nyder han at opholde sig hjemme på sit helt private fort i Klampenborg – og fort skal tages ganske bogstaveligt. For Henrik Haagen bor oven på Christiansholms Batteri, der blev opført 1887-1892 i Klampenborg og indgik som led i Nordfronten af Københavns Befæstning.

Fortets top er bebygget med en række fredede funkisvillaer tegnet af Mogens Lassen i 1957, hvor elementer fra fortet er integreret i arkitekturen. Derfor kan Henrik Haagen med rette påstå, at han har en af Danmarks nok mest solide kældre – fra køkkenet har familien direkte adgang til en del af fortets indre via en spinkel og snæver vindeltrappe i et tidligere kanontårn.

 Lys over land
Villaen på 218 kvm og 60 kvm solid kælder blev overtaget af Henrik Haagen i 2017, hvorefter han gik i gang med en mindre istandsættelse.

- Man kan vist roligt sige, at det greb om sig, griner Martin Johnsen, der er indehaver af MJ Installationer i Fredensborg og tidligere har hjulpet familien Haagen ved husprojekter og renoveringsopgaver.

- Hvad der blot skulle have været lidt maling her og der, udviklede sig i takt med, at Henrik og hans husarkitekt så nye muligheder og fik spændende ideer. Det stod derfor hurtigt klart, at huset skulle indrettes med ABB-free@home, så familien kunne styre lys inde og ude, blot ved at bruge en tablet, smartphone eller via en computer langt hjemmefra.Det er ikke kun brugerne, som er glade for den enkle og intuitive betjening, som ABB-free@home byder på. Som installatør er Martin Johnsen begejstret for, hvor nemt og hurtigt han kan opsætte en installation.

- Jeg bruger nok kun en fjerdedel af den tid, som jeg ellers ville have brugt på andre løsninger med nogenlunde samme features. Tilsvarende fylder ABB-free@home meget mindre i boligens teknikskab, kun otte moduler, og programmeringen er gjort enkelt og logisk. Med fingeren tegner du bare en streg på iPad’en fra en kontakt til en pære. Så er der lys i lampen, og man skal hverken gemme eller uploade først.

Let’s dance
Med ABB-free@home kan familien slukke alt lys med ét tryk på touchskærmen ved hoveddøren, når huset forlades, ligesom de udendørs lamper langs havegang og trappe tændes. Tilsvarende har systemet en funktion med orienteringslys, så lamper og LED-lys på ruten fra soveværelset til badeværelset kun aktiveres med 10 pct. lysstyrke, hvis man skal på toilettet om natten. - Der er utroligt mange funktioner og muligheder med ABB-free@home. Familien har eksempelvis fået integreret højttalere i hele boligen og kan styre musikken på Sonos-anlægget med smartphone og iPad. Så kan festen begynde. 

BANANFORTET
I folkemunde er bygningen kendt som Bananfortet, da batteriet efter sin nedlæggelse blev udlejet til et bananmodneri for bananimportør A.W. Kirkebye og senere Bavaria Bananer. Efter sigende var det Kirkebye, som lærte os danskere at spise bananer for omkring 100 år siden.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
ABB A/S

Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Danmark
ABB A/S

Send til en kollega

0.064