23948sdkhjf

Hvordan virker en dampbefugter med elektrodeopvarmning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

En dampbefugter med elektrodeopvarmning er en isotermisk luftbefugter, som genererer et flow af elektroner for at opvarme vand. Men hvordan fungerer det egentlig?

Denne teknologi gør brug af elektrisk modstand, dvs. vandets elektriske ledeevne. Strømgennemgangen og den efterfølgende genererede mængde damp er et resultat af sammenspillet mellem elektrodernes overflader, afstanden mellem elektroderne og den dybde, de er nedsænket ved. Elektrodenet med en bred overflade anvendes til at give forhærderne i vandet så stor en overflade, som det er muligt (på hvilken hærdemidlerne kan stabilisere sig). Forhærderne krystalliserer sig (forhærdes) på disse elektroder og fungerer som yderligere isolering.

Eftersom fordampningsvandet kræver, at elektroderne er nedsunket ved en dybde, som stemmer overens med det faktiske forbrug, bevæger vandniveauet i dampcylinderen sig altid mod toppen, så den tilgængelige elektrode-overflade bliver mindre og mindre, og damp-udledningen efterfølgende bliver lavere og lavere.

Befugterens elektroniske system afgiver et signal, når cylinderen er fyldt op. Afhængigt af cylinder-type kan en cylinder enten genbruges (som det er tilfældet med vaskbare dampcylindere) eller ombyttes til en ny (smid væk-konceptet). Elektroderne vil altid have kontakt med vandet for at sikre, at enheden altid er klar til brug - selv, når den er bragt til standsning. Den kontrollerbare dampudledning ligger derfor i den lavere ende, og alt efter vandkvaliteten er den begrænset til 10 til 20% af den samlede dampmængde (altid justerbart med 15–100%).

Læs mere om vores dampbefugter med elektrodeopvarmning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.062