23948sdkhjf

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 2019.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sanistål A/S

Christian B. Lund har siden 2004 været adm. direktør for en af Danmarks største grossist- og servicevirksomheder, Sanistål A/S.

Virksomheden har i hans tid ved roret gennemgået betydelige forandringer og udviklet sig fra en klassisk grossistvirksomhed til i dag at være en værdiskabende og digital partner for dansk byggeri og industri.

Christian B. Lund er en kendt profil i dansk erhvervsliv, hvor han har en række vigtige tillidsposter, herunder: Formand for DI-Handel (Dansk Industris branchefællesskab for handelsvirksomheder), medlem af DI’s hovedbestyrelse, bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening (tidl. næstformand), bestyrelsesmedlem i Beck & Jørgensen A/S samt formand for flere af Saniståls datterselskaber.

Teknologi og digitalisering har været omdrejningspunktet i Christian B. Lunds karriere. Som nyuddannet civilingeniør fra DTU i Lyngby i 1986 udviklede han et af de første 3D CAD systemer i Danmark, og hans karriere tog sit udspring fra en række IT- og teknologivirksomheder: I 1996-98 var han således CEO for Berendsen Components Group og i 1998-2001 CEO for søstervirksomheden Berendsen PMC Europe. I 2001 rykkede han til Aalborg og blev koncerndirektør i Sanistål med ansvar for udviklingen af en ny strategi og organisationsstruktur samt salg, e-handel og product management. I 2004 fulgte udnævnelsen til adm. direktør for Sanistål koncernen.

Sammen med sit lederteam har Christian B. Lund stået bag etableringen af Saniståls mange digitale indkøbs- og logistikkoncepter, som i den grad har medvirket til, at Sanistål har været med til at sætte den digitale dagsorden i dansk industri og byggeri.

Christian B. Lund er en handlekraftig og beslutsom leder, og det beviste han bl.a. i årene omkring finanskrisen, hvor store investeringer i en ny logistikstruktur kombineret med nedgang i byggeriet, faldende stålpriser og international valutakrise krævede sit for at lede Sanistål helskindet igennem kriseårene. I 2018 var Sanistål igennem en større fokuserings- og effektiviseringsproces, hvor man for at styrke kerneforretningen og skærpe fokus på de mest rentable aktiviteter solgte stålforretningen i Danmark og Letland samt besluttede at afvikle aktiviteterne i Tyskland.

Som topleder er Christian B. Lund uformel, direkte, åben, motiverende og kommunikerende. Han er meget optaget af, at mennesker trives på jobbet, og han mener, at trivsel kommer af, at medarbejderne får og tager ansvar, og at ledergruppe og organisation kittes sammen af en stærk kultur.  At direktøren interesserer sig for medarbejderne, er de færreste i Sanistål-koncernen i tvivl om: Alle 1500 medarbejdere har trykket hånd med manden, der blandt medarbejderne bare omtales som Christian.

Christian B. Lund tilbringer fritiden sammen med sin familie, hustruen Liselotte og deres tre døtre på hhv. 27, 24 og 22 år. Han insisterer på at løbe en time hver dag for at tanke ny energi, ligesom han går på jagt og fisker. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sanistål A/S

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Danmark
Sanistål A/S

Send til en kollega

0.094