23948sdkhjf

Hvad koster dine hobbyer i strøm?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

Mange finder det afstressende at dykke ned i en hobby, når de er kommet hjem fra arbejde. Dog er der også mange af disse hobbyer, som er begrænset til hjemmet. Det betyder, at du skal betale, hvad de potentielt trækker af hjemmets ressourcer.

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mest populære hobbyer i hjemmet, og hvad de betyder for dit strømforbrug – skulle du være interesseret i yderligere læsning om emnet, kan du finde flere tips og tricks til at spare på elregningen på Energivenlig.dk.

Computere og gadgets
Teknologi er en interesse, som vokser i mange husstande i dag, men er samtidig også en kæmpe post på elregningen. Faktisk går 39% procent af en husstands elforbrug til underholdningsapparater. Dog er der mange penge at spare, hvis man følger et par simple råd.

15% af strøm i hjemmet går til standbystrøm. Det betyder, at eksempelvis dit TV, spillekonsol eller computer ikke er i brug, men stadig er tilsluttet og bruger strøm fra en tændt stikkontakt. Der er typisk en lille rød lampe, der stadig står tændt på apparatet.

Væn dig derfor til at slukke helt for dine apparater, når du ikke bruger dem – især henover natten. Nogle spillekonsoller kan nemlig bruge helt op til 800 kr. om året i strøm, fordi de står på standby frem for at være slukket.

Hvis du samtidig har en stationær computer, kan du overveje at skifte den ud med en bærbar i stedet. Her sparer du nemt over 50% af elforbruget, da den skal bruge meget mindre strøm.

Fisk i akvarier
Hvis du nogensinde har skulle tage dig af et levende væsen, ved du, at det kommer med nogle omkostninger. Dog er det at passe på fisk i et akvarie en anden sag. Der er mange elementer i et større akvarie, som bidrager til en væsentlig højere udgift til strøm.

Man kan ikke slukke eller sætte et akvarie ”på pause”. Hvis du derfor har, eller ønsker dig et akvarie på over 500 liter, er strømudgifterne til at holde pumpe, varme og belysning i gang meget høje.
Akvariets elforbrug ender derfor ene og alene nemt med at koste 1.500 til 2.000 kroner årligt.

Udgifterne til strømmen er altså derfor omkring de samme som til alt udstyret. Hvis du kan nøjes med et mindre akvarie, kan du spare helt op til 80% i forhold til det årlige strømforbrug fra et 500 liters akvarie.

Vinelskeren
At samle på vin er en populær og hyggelig hobby. Hvis man er seriøst omkring det, serverer man også vinen ved den rigtige temperatur, hvilket kræver et vinkøleskab.

Dog trækker en del vinkøleskabe meget på din strøm, og kan godt koste mellem 500 kr. og 700 kr. om året. Har man mere end ét køleskab, kan man selv regne ud, hvad man så betaler.

Bor du i et hus med kælder, kan du derfor overveje om du kan opbevare vinen her i stedet. Hvis du derimod bliver nødt til at opbevare vinen i et køleskab, så hold øje med om det er mærket med energimærke A+ eller højere, og om det er rummeligt nok. Her kan der spares helt op til 50% af forbruget.

Espressomaskinen
Har du kastet din kærlighed over god kaffe, er filterkaffen måske ikke nok. Hvis du skal anskaffe dig en espressomaskine, skal du dog være klar over hvilke omkostninger, der er forbundet med den.

Hvis du har undersøgt markedet, har du sikkert opdaget, at maskinerne i sig selv koster mange tusinde kroner. Dertil skal du lægge strømomkostningerne til, som skal holde kaffekværnet og vandopvarmeren i gang. En espressomaskine, som er tændt en time om dagen, koster ca. 1000 kr. årligt.

Hvis du skal spare penge på din espressomaskine, skal du derfor kigge efter en maskine med lavest mulig effekt. Samtidig gør standbystrømmen sig også gældende her. Hvis du ikke skal bruge maskinen, bør du derfor sikre dig, at den er fuldstændig slukket.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.086