23948sdkhjf

Geotermi: Byråd lukker Kvols-boringer

Meget tyder på, at byrådet i Viborg Kommune på et ekstraordinært byrådsmøde senere i dag giver det geotermiske projekt i Kvols dødsstødet.
En budgetoverskridelse på over 120 millioner kroner – uden at have nået det varme vand – får nu politikerne i Viborg Kommune til at sætte hælene i.

Senere i dag skal byrådet tage stilling til fremtiden for det geotermiske projekt i Kvols, og alt tyder på, at et stort flertal vil beslutte af lukke projektet. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Vælger byrådet at lukke boringerne, vil det betyde et økonomisk tab på 132 millioner kroner. En regning fjernvarmeforbrugerne kommer til at trækkes med mange år ud i fremtiden.

Flertal for lukning
Formand Benny Ragner ønsker som den eneste i Energi Viborgs bestyrelse at fortsætte projektet. Han mener, man bør bore de sidste 100 meter ned til vandet, fordi det vil koste mellem 10 og 15 millioner kroner at starte boringerne igen, hvis nye analyser viser, at det er en realistisk mulighed at komme derned, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Flertallet i bestyrelsen mener imidlertid, at projektet skal lukkes ned nu, for at minimere omkostningerne mest muligt.

I byrådet har Socialdemokraterne allerede meldt ud, at de ønsker at lukke boringerne, og borgmester Søren Pape Poulsen fra de Konservative har for nyligt udtalt sig meget kritisk om projektet, så meget tyder på stor opbakning til at lukke det dyre projekt ned.

Læs også:
Igen nye problemer til geotermisk projekt i Kvols
Nye problemer i geotermisk projekt - boreudstyr tabt i dybet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095