23948sdkhjf

Igen nye problemer til geotermisk projekt i Kvols

Værdifuldt boreudstyr er igen gået tabt for det geotermiske projekt, der for længst har sprængt budgettet med over 100 millioner kroner – nu vakler projektets fremtid.
Det er ikke meget mere end en uge siden, at tabet af værdifuldt boreudstyr i dybet ved den geotermiske boring i Kvols medførte nye vanskeligheder i borearbejdet. Og nu er den gal igen.

På grund af et nyt teknisk uheld er der i løbet af de seneste døgn skabt endnu en ny alvorlig forhindring for opnåelsen af et godt resultat for hele geotermiprojektet.

- I løbet af de seneste dage har arbejdet været udført med overordentlig stor forsigtighed, men alligevel har boreudstyret gentagne gange mistet moment og nærmest sat sig fast. Derefter går der kostbar tid med at trække borestrengen lidt tilbage, inden boringen igen kan påbegyndes, skriver Energi Viborg i en pressemeddelelse.

Der har således ikke været egentlig fremdrift i at nå det såkaldte Gassumlag. Og i mandags blev der så iværksat en fuldstændig tilbagetrækning af hele boreudstyret.

- Ved afslutningen af denne operation kunne boreholdet konstatere, at den nederste del af borestrengen med borehoved og motordel var mistet i stor dybde og ikke står til at redde, skriver Energi Viborg.

Konsekvensen af uheldet er, at den nederste del af borehullet nu må cementeres, men boreteknisk set skulle det fortsat være en realistisk mulighed at påbegynde en ny boring fra dette sted.

Usikker fremtid
Det geotermiske projekt var oprindeligt berammet til omkring 9 mio. kr. På nuværende tidspunkt er det beløb overskredet med mere end 100 mio. kr. Samtidig har tegningen af ny ”Lost-in-hole”-forsikring med baggrund i en økonomisk vurdering vist sig ikke at være mulig.

Projektledelsen har som følge af de nye udfordringer iværksat analyser af de tekniske og økonomiske muligheder for gennemførelse af den igangværende boring.

Samtidig har bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme taget skridt til sammen med Energi Viborgs ejer, Viborg Kommune, snarest muligt at træffe de fornødne beslutninger om projektets videre forløb.

Læs også: Nye problemer til geotermisk projekt - boreudstyr tabt i dybet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098