23948sdkhjf

Brørup Fjernvarme bestiller 10 MW-elkedel hos AEA

Brørup Fjernvarme supplerer sit 3 MW flisfyrede kedelanlæg med en 10 MW elkedel fra AEA.
Med en 10 MW 10,5 kV elkedel vil Brørup Fjernvarme fremover kunne producere varme ved hjælp af el.

Med opstart primo marts
AEA, der skal levere elkedlen ventes at starte montagearbejdet op primo marts, men elkeldne ventes først at blive leveret en måned senere i starten af april. Det komplette elkedelanlæg ventes at stå færdigt i slutningen af maj måned.

Elkedelanlægget er det første anlæg, som AEA etablerer på et værk, der også har et flisfyret kedelanlæg.

AEA har i den senere tid leveret en del anlæg til de danske fjernvarmeværker. For et lille år siden var det et elkedelanlæg til Vojens Fjernvarme , i august måned leverede man et fliskedelanlæg til Vestervig Fjernvarme og for ganske nyligt blev man valgt som entreprenør på maskininstallationsentreprisen, når Gråsten fjernvarme udvider med et solfangeranlæg .

Udnytter indtjeningsmuligheder på elmarkedet
Foruden et 3 MW flisfyret kedelanlæg, har værket en gas-motor, som både producerer el og varme. Motoren sættes i drift, når elpriserne er høje, da værket på den måde kan få den bedste pris for den producerede mængde el.

Ved hjælp af elkedlen vil Brørup Fjernvarme også være i stand til at udnytte de indtjeningsmuligheder, der opstår på elmarkedet, når elpriserne er lave. Det drejer sig bl.a. om elspotmarkedet, eventuelt kombineret med primærregulering.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08