23948sdkhjf

Borgerne vil betale mere for mindre spildevand i Øresund

Borgerne i hovedstadsområdet betaler gerne mere i afgift til det lokale spildevandsselskab, hvis det betyder, at mindst muligt spildevand ender i åer, søer og havet. Det står klart i en meningsmåling, som Megafon har lavet for TV 2 Lorry.

Her svarer 75 procent af de i alt 1.015 borgere, som har medvirket i undersøgelsen, at de er helt eller delvist villige til at betale mere i vandafgift for at undgå udledning af urenset spildevand til vandmiljøet.

Sommerens debat om spildevand i badevand, søer og åer fik bølgerne til at gå højt blandt både borgere og politikere, som Energy Supply tidligere har skrevet om.

Læs også: Selskab dropper udledning af spildevand i Øresund efter kritik

Læs også: Efter shit-storm: Udledning af spildevand skal nu på konference

Megafon har på vegne af TV 2 Lorry spurgt borgerne, hvad de er villige til, og om de vil betale regningen for, at der havner mindre spildevand i vandmiljøet.

Her er 40 procent af hovedstadsområdets borgere ”helt enige” i, at de er ”villige til at betale mere i vandafgift for at udledningen i åer, søer og havet bliver begrænset til et absolut minimum”, mens 35 procent er ”delvis enige”.

I samme udsagn erklærer blot 14 procent, at de delvis eller helt uenige, mens to procent ikke kan forholde sig til spørgsmålet.

Fordelt på de fire områder Nordsjælland, Københavns Omegnskommuner, København og Frederiksberg samt Roskilde-Køge-området tegner der sig et billede af, at særligt borgere i de tæt befolkede områder støtter mest op udsagnet.

Tøver med at ville have penge op ad lommen

Selvom et stort flertal altså gerne vil betale mere i vandafgift for at undgå udledning af spildevand, er sagen dog en anden, når der bliver sat et årligt merbeløb på.

I udsagnet "Jeg er villig til at betale 5.000 kroner mere i vandafgift om året for at udledningen af urenset spildevand i åer, søer og havet bliver begrænset til et absolut minimum", lyder er svarene noget mere brogede.

Her mener kun 15 procent af de adspurgte, at det er en passende regning, mens 29 procent til gengæld er helt uenige i, at det er det beløb, de som borgere skal betale.

Fordelt på de fire områder Nordsjælland, Københavns Omegnskommuner, København og Frederiksberg samt Roskilde-Køge-området tegner der sig endnu engang et billede af, at særligt borgere i de tæt befolkede områder er mest villige til at betale en ekstraregning på vandafgiften på 5.000 kroner for at mindske udledningen, mens borgerne i både Roskilde-Køge-området og Nordsjælland er mest uenige med forholdet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095