23948sdkhjf

Øget produktionskapacitet og egen testplads hos Zeteco Energy

Når der i fremtiden skal testes nye komponenter til Zeteco Energys husstandsmøller, bliver det på virksomhedens nye testplads. Samtidig udvides produktionskapaciteten væsentligt.
Flyttekasserne med al virksomhedens habengut er så småt ved at blive pakket. Zeteco Energy flytter nemlig fra sine lokaler på Neptunvej i Ikast til nyt domicil ved motorvejen.

Mere plads, bedre produktionsfaciliteter og egen testplads bliver dermed dagligdag, når det nye domicil tages i brug 1. december 2012.

Testplads gør det lettere
Hidtil har Zeteco Energy testet komponenter til sine husstandsvindmøller rundt omkring i landet, men nu gøres denne proces lettere.

- Vi får egen testplads. Det betyder, at vi forholdsvist nemt kan afprøve nye ideer, komponenter og i det hele taget foretage optimeringer uden at skulle køre land og rige rundt, fortæller salgschef Mogens Sode Nielsen til Energy Supply, og uddyber:

- På testpladsen vil vi kunne opsætte møller af forskellig størrelse til fremtidige udviklinger. Derfor kan møllerne på testpladsen blive forskellige modeller op til 25kW, så det holder sig indenfor husstandsvindmølle-reglementet.

Zeteco Energy har fem testmøller placeret rundt omkring i landet. På dem gennemføres der lige nu varighedstest for at opnå dansk typegodkendelse gennem Dansk Vindmølleforening.

Læs: Typegodkendelse på vej til husstandsmølle fra Zeteco Energy

Nyt domicil som udstillingsmodel
De 22 ansatte hos Zeteco kan se frem til at flytte ind i et splinternyt domicil med langt mere plads – og måske på sigt solceller på taget.

- Vi har ansøgt om at få opsat en 25kW mølle, som skal levere strøm til vores nye domicil. Med hensyn til solceller på taget, så bliver det først til foråret. Vi vil indtil da sætte en solcelle-tracker op som udstilling, hvis vi opnår kommunal tilladelse, fortæller Mogens Sode Nielsen, og tilføjer:

- Solcelle-trackeren vil ligeledes blive tilkoblet vores elforsyning og dermed levere strøm til vores bygning.

Det nye domicil bliver på 2.900 m2, hvoraf de 900 m2 går til administrationen.

Bedre produktionsfaciliteter
Zeteco Energy får produceret samtlige komponenter til sine husstandsmøller hos underleverandører fra hele Skandinavien. Men møllerne samles på fabrikken i Ikast. Og her får de ansatte på værkstedet nu langt bedre vilkår.

- I det nye værksted vil vi have plads til 20 arbejdsstationer. Vi vil fra starten opbygge tre linjer til samling af møller: En linje til 6kW og en til 25kW, plus en linje til samling af styreskabene til de to modeller, vi har i programmet nu. Vi vil have mulighed for at udvide med flere linjer afhængigt af, hvordan vores fremtidige produktprogram kommer til at se ud. Det hele er opbygget, så vi kan tilpasse produktionen til efterspørgslen i markedet, fortæller Mogens Sode Nielsen, der fortæller, at man til at starte med vil have fem mand ansat i produktionen - et tal, der øges i takt med efterspørgslen både nationalt og ikke mindst internationalt.

Og så er der en væsentlig forskel og fordel mere ved de nye faciliteter:

- Vi overgår fra at udvikle prototyper, til at gå i egentlig serieproduktion, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078