23948sdkhjf

Olieudslip ved platform i Nordsøen

Et uheld med en pumpe er angiveligt åsag til et oliespild ved boreplatformen Mærsk Resolute, der ejes af Mærsk og drives af Dong, der netop nu er i færd med oprydningen.
Dong er i gang med at udsætte flydespærrer og indsamle olie ved boreplatformen Mærsk Resolute i Nordsøen, skriver Miljøstyrelsen i en meddelelse.

Olien kan samles op
Et miljøfly vurderede tirsdag middag, at oliespildet udgjorde ca. 130 kubikmeter, og fyldte omkring 6 kvadratkilometer. Omkring 10 procent af olien er så tyk, at den kan samles op.

- Spildet er heldigvis stoppet, og vi vurderer ikke, at olien når kysterne. Nu samler DONG så meget af den spildte olie op som muligt. Resten forventer vi fordamper i det klare vejr, siger Juliane Albjerg, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen var i dialog med Dong sent tirsdag aften, og Dong oplyste at de forventede at være i gang med at etablere flydespærrer onsdag formiddag, og herefter at indsamle olien. Samtidig sender Søværnets Operative Kommando et miljøfly til boreplatformen, der kan guide Dong i forbindelse med olieopsamlingen.

Årsag til olieudslip skal klarlægges
Miljøstyrelsen vurderer på baggrund af oplysninger fra Energistyrelsens borevagt, at en af forklaringerne på den utilsigtede udledning kan være, at der er anvendt en anden pumpe end den, der normalt bruges til reinjektion – hvilket har medført at olien er udledt til havet i stedet for i den normale reinjektionsbrønd.

- Miljøstyrelsen har hele tirsdag været i tæt dialog med Dong omkring oliespildet og vi har nu bedt Dong om en procedure-beskrivelse for reinjektion af olieholdigt materiale i de tilfælde hvor reinjektionspumpen sætter ud, så vi kan undgå gentagelser, siger Juliane Albjerg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141