23948sdkhjf

Slut med geotermi i Skive

I hvert tilfælde i denne omgang. Anlægget sættes på stand-by på ubestemt tid.
Siden 2010 har Skive Geotermi arbejdet på at hente varmt vand op fra undergrunden. Der er postet mange timer og godt seks millioner kroner i projektet, som nu sættes på stand-by.

Årsagen til den beslutning er ganske simpel.

- Det gør vi jo fordi, det af den seneste rapport fremgår, at der ikke er økonomi i geotermi lige nu. Det er den ene side af sagen. Den anden er, at det er for risikofyldt. Den nationale garantiordning kommer først i 2017, og vi kender ikke engang retningslinierne endnu, fortæller direktør hos Skive Geotermi, Lars Yde til Energy Supply.

Om projektet i Skive kommer til at være på stand-by i to, fem eller ti år vides ikke.

- Hvis det bliver til noget igen, hvis forudsætningerne for geotermi i Danmarks ændres, så skal vi gennem hele projektet igen og lave nye beregninger for at se om det stadig er rentabelt, siger Lars Yde.

Og selvom man har postet seks millioner kroner i geotermien i Skive, så er det ikke alt sammen skønne spildt kroner.

- For de penge har vi fået økonomiske beregninger, analyser og rapporter. Geus har analyseret ungergrunden og de rapporter, vi har fået er jo noget værd i sig selv, uanset om det bliver nu eller om ti år, så er de stadig gældende, siger Lars Yde.

- Vandet bliver jo formentlig, hvor det er, siger han med et smil.

På spørgsmålet om, hvad der skal til for at få geotermi-projektet på banen igen, svarer han:

- Hvis vi skal have geotermi i Danmark, så skal vi have en større statslig involvering. En garantiordning på 60 mio. kroner over fire år er for lille. Hvis man vil noget med geotermien i Danmark, så skal der andre boller på suppen, afslutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094